Debrecen
2022-07-26

Megkezdődtek a debreceni Balásházy János és Szent Mihály utcák aszfaltozásának munkálatai

A Balásházy János és Szent Mihály utcák szilárd útburkolatot kapnak. A beruházásról sajtótájékoztató keretében számolt be Széles Diána, a terület önkormányzati képviselője 2022. július 26-án.

Mint elmondta, az ezen a területen – a Vulkántelepen – élők legnagyobb problémája eddig a csapadékvíz-elvezetés megoldatlansága volt – esőzés után sokáig voltak sárosak az utcák. Ennek a gondnak a megszüntetését célozza a mostani beruházás is. A Kishegyesi út másik oldalán, a Nagysándor-telepen már két jelentős csapadékvíz-elvezetési projekt zárult le, melyek összességükben közel egymilliárd forint értékű beruházást jelentettek. Ily módon elmondható, hogy ebben a városrészben egyre kevesebb problémát okoz a csapadékvíz kezelése, s a szilárd burkolatot kapó utcák sokkal komfortosabbá teszik a közlekedést.

A Balásházy János és Szent Mihály utcákat érintő munkálatok elindultak, jelenleg ivóvízvezeték-kiváltáson dolgozik a kivitelező Vajda Mélyépítő Kft. Mindkét utcában megtörténnek a szükséges közműkiváltások (ivóvíz, hírközlés). A Balásházy János és Szent Mihály utcák összesen 408 méter hosszban 3,5 méter szélességben kapnak szilárd útburkolatot. A Balásházy János utca déli, illetve a Szent Mihály utca nyugati oldalán a felszíni csapadékvíz-elvezetést biztosító szegélyt és 0,5-0,5 méter széles útpadkát alakítanak ki. Az útépítéssel együtt megvalósul zárt csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése is 257 méter hosszúságban. Az újonnan aszfaltozott utcákat lakó-pihenő övezetté fogják nyilvánítani, ahol a gépjárművek csak alacsony sebességgel haladhatnak majd. A beruházás várhatóan szeptember elejére fejeződik be. Költsége bruttó 83 millió forint, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

 

Széles Diána azt is elmondta, hogy a közelben az első félévben fejeződött be a Köteles utca és a Furulya utca aszfaltozása is, melyeknek költsége a Balásházy János utca és a Szent Mihály utca szilárd burkolattal való ellátásával együtt meghaladja a 100 millió forintot. A képviselő hangsúlyozta: a város önkormányzata arra törekszik, hogy Debrecen minden egyes városrészében az ott lakók komfortos, 21. századi körülmények között tudjanak élni, s ezt a célt szolgálják a Kertségi Fejlesztési Program beruházásai.    

Több változás is lesz a DKV menetrendekben

Budapest átvette a stafétabotot

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek