Debrecen
2022-07-24

STEVE HACKETT & DJABE – THE JOURNEY CONTINUES TOUR 2022

2022. augusztus 19. 20 óra Debreceni Egyetem – Liszt terem Előzenekar – Android 19 óra

Steve Hackett gitáros, a rocktörténet egyik legjelentősebb zenekarának, a Genesisnek meghatározó tagjaként vált ismertté. A Phil Collinst és Peter Gabrielt is soraiban tudó ötösfogat több száz millió lemezt adott el az elmúlt évtizedekben, és minden idők egyik legmeghatározóbb rock zenekarává vált. Steve Hackett 1978 óta rendkívül sikeres szólókarriert is magáénak tudhat. Az utóbbi években is aktívan turnézik az egész világon, évente kb, 120 – 130 fellépése van, többnyire teltházas előadásokkal.

Stevet két évtizedes munkakapcsolat köti össze a Djabe zenekarral. 2003 óta Mr. Hackett számtalanszor közreműködött a zenekar fellépésein és albumain. 2008-ban pedig közös zenekart alapítottak Djabe & Steve Hackett néven. Az elmúlt öt évben elkészült 6 közös kiadványuk minden eddiginél nagyobb nemzetközi sikert és elismerést hozott, e nem mindennapi formáció számára.

2016 nyarán Steve Hackett a Djabe zenészeivel elutazott Szardínia szigetére, ahol a több, mint ezeréves Nostra Signora di Tergu templom szomszédságában alkalmi hangstúdiót rendeztek be. Itt három napot közös zenéléssel indítottak és fejeztek be. A felvételek között a sziget szépségeiből és kultúrájából nyertek inspirációt. Az így született anyag, a Life Is A journey – The Sardinia Tapes újszerűségével elmossa a határokat a progresszív rock, a jazz és a világzene között – meghatározásként leginkább az instrumentális és progresszív jelzők illenek hozzá. A legutóbbi Djabe & Steve Hackett: The Jouney Continues koncertalbum anyagát a 2019-es azonos nevet viselő koncert turnéjukon rögzítették.

A kiváló hang és képanyag többféle formátumban is elérhető. 2CD/DVD, 2LP és negyedsávos magnószalag formájában, valamint az összes digitális platformon. A Djabe & Steve Hackett 2022-as turné alapvetően a szardíniai felvételekre épül, de szokás szerint Genesis, Steve Hackett és Djabe klasszikusok is helyet kapnak a műsorban. Ezen felül játszani fognak a Csodaszarvas albumról is. A zenekar előadásmódjában ötvözi a jazz, világzene és a progresszív rock műfajok erényeit, sajátos elegyet alkotva a műsorszámok összességét, de akár egyetlen kompozíciót tekintve is.

Steve Hackett – gitár, szájharmonika, ének, Barabás Tamás – basszusgitár Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek Nagy Ábel – billentyűs hangszerek Koós-Hutás Áron – trombita, szárnykürt Oláh Gábor – dob, ének

Kincs, ami nincs

Véget ért az idén rekordot döntő Campus Fesztivál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek