Debrecen
2022-07-06

Elkészült a Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelyének energetikai felújítása

Befejeződött a Mosolykert Óvoda Kismacsi Telephelyének energetikai korszerűsítése, melyről sajtótájékoztató keretében számolt be Barcsa Lajos alpolgármester, Katona Erzsébet, a terület önkormányzati képviselője és Takács Judit óvodavezető 2022. július 5-én.

A fejlesztés során többek között hőszigetelték a falakat, a tetőt és a padlásfödémet, kicserélték a nyílászárókat, valamint korszerűsítették a gépészeti rendszereket is. Továbbá napelemes rendszert telepítettek és modernizálták a már meglévő kül- és beltéri világítási rendszereket. A felújítás teljes költsége közel 100 millió forintba került.

– Újabb fejezetéhez érkezett a debreceni óvodafelújítási program. Az elmúlt hetekben és években számos óvoda felújításáról tudtunk már beszámolni. Ez a tizenötödik, de ez még csak az út közepe, hiszen 33 óvodai intézményünk van a városban – fogalmazott Barcsa Lajos.

Hangsúlyozta, 3,1 milliárd forintot fordítottak a 15 intézmény felújítására, ezen kívül pedig folyamatban van még öt óvoda felújítása, amelyek korszerűsítésének becsült összege 2,4 milliárd forint, közel 700 millió forintból pedig egy új intézmény is épül a Tócóvölgyben, amelyet az év végéig szeretnének elkészíteni. Az óvodafelújítások ügyére Debrecenben az elmúlt években több mint 6 milliárd forintot fordított és fordít az önkormányzat, 2030-ig pedig a város összes óvodája megújulhat. – Kismacs egy fejlődő része a városnak, körülbelül négyszázan lakják, de egyre szervesebb részévé válik Debrecennek, mutatja az is, hogy a kerékpárút egészen a majdani BMW gyárig épül – tette hozzá.

Katona Erzsébet kiemelte, hogy az energetikai korszerűsítés ráfért már az épületre és van olyan gyermek, aki Debrecenből jár ki Kismacsra az óvoda kisbuszával, mert úgy gondolja a szülő, hogy a jó levegő sokat használ gyermeke egészségének.

– A fejlesztések eredményeként egy komfortos, gazdaságosabban fenntartható, a mai kor követelményeinek megfelelő intézmény jött létre, mely modern és egészséges környezetet biztosít az óvodás korú gyermekek neveléséhez, oktatásához – zárta a sajtótájékoztatót Takács Judit.

Santana

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek