Debrecen
2022-06-16

Közösségi piknikre várja utasait Hármashegyalján a Zsuzsi Erdei Vasút

A Debrecent északkeletről körbeölelő Erdőspuszták mesés tájain megáll az idő és nincs térerő, így ideális helyszín ahhoz, hogy a hétköznapok rohanásából kiszakadjunk és a természet lágy ölén újratöltsük energiatartalékainkat. Ebben a természet mellett a könyvek segítik majd mindazokat, akik június 18-án, szombaton felülnek a Zsuzsi vonatra és részt vesznek a Könyv-barátai közösségi pikniken, a Hármashegyi-erdő árnyas fái alatt.

A Zsuzsi Erdei Vasút, mint a Könyv-barátai hálózat tagja szeretettel várja az érdeklődőket június 18-án, szombaton egy közösségi piknikre, melynek helyszíne a kisvasút végállomása, Hármashegyalja. A varázslatos erdei környezetbe álmodott eseményen a könyvek és az olvasás szeretete mellett hangot kap a természet testet-lelket feltöltő ereje is. A közös olvasás és beszélgetés mellett az érdeklődőket gyógynövény-túrával várják a szervezők, melyen megismerhetjük az erdőben található gyógynövényeket és azok jótékony hatásait, sőt, akár meg is kóstolhatjuk a belőlük készült ízletes szörpöket, teákat.

A program 8.30-kor indul a Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utcai kiinduló állomásáról. A vonat érkezését követően Dr. Puskás István, városunk kulturális területért felelős alpolgármestere köszönti a vendégeket a Hármashegyaljai Természet Háza ZSEV Könyvtárpontjában, majd 10:00 órakor indul a gyógynövény-túra a Hármashegyi-erdőbe. A túrán Varga Edit környezeti-nevelő segítségével megismerhetjük a Három-hegy világát, ahol a mindennapi rohanás, feszültség és stressz, mint beidegződött életforma teljesen ismeretlen, majd felkereshetjük a „titkos szigetet”, útközben pedig felfedezhetjük a bennünk élő „erdőt” és felvértezhetjük magunkat az előttünk álló mindennapi kihívásokra.

A Természet Házába visszatérve 13:00 órakor gyógyteakóstolóval várják a megfáradt túrázókat, akik pihenésképpen az erdőben gyűjtött kincsekből elkészíthetik, megfesthetik saját mandalájukat. A testi-lelki-szellemi töltekezésben ezt követően a könyvek lesznek segítségünkre – minden könyvbarát megmutathatja kedvenc könyvét, elmondhatja kedvenc versét, idézetét vagy akár dalát, bepillantást nyújtva egymás egyedi és különleges világába.

 

A Hármashegyaljai közösségi piknik tervezett programja:

8:30 Vonat indulása a Ruyter utcai kiinduló állomásról

9:30 Érkezés Hármashegyaljára, a Természet Házába

10:00 Gyógynövény-körút a Hármashegyi-erdőben Varga Edit környezeti nevelő vezetésével, közben az egyes állomásokon felolvasás kedvenc erdő és természet tematikájú könyveinkből

13:00 Gyógytea kóstolás, majd mandala készítés az erdei túra során gyűjtött kincsekből a Természet Házában

14:00 Piknik és közösségi olvasás a réten

16:45 Visszautazás Debrecenbe

A szervezők kérik a résztvevőket, hogy hozzák magukkal kedvenc könyvüket, az időjárásnak megfelelő kényelmes cipőt és ruházatot, folyadékot és ennivalót az útra, valamint plédet a piknikhez.

A Zsuzsi Erdei Vasút menetrendje június 18-i programra:

  • vonat indulása a Ruyter utcai kiinduló állomásról: 8:30
  • vonat visszaindulása Hármashegyaljáról Debrecenbe: 13:30, 16:45

Menetrend megtekinthető: https://zsuzsivasut.hu/menetrend/

Részvételi feltételek:

  • a Könyvbarátai hálózat tagjainak az utazás és a program ingyenes,
  • más érdeklődők, utasok számára a program ingyen látogatható az utazási díj megfizetése mellett.

Fehérorosz védő érkezik a DEAC-hoz

Gerald Durrell

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek