Debrecen
2022-06-05

A nemzeti összetartozás napján emlékeztek meg Debrecenben

Június 4-e, az 1920-as trianoni békediktátum aláírásának évfordulója a nemzeti összetartozás napja. Debrecenben több helyszínen emlékeztek meg a magyarság szétszakításáról 2022. június 4-én.

A nemzeti emléknap a Kossuth téren kezdődött az országzászló felvonásával és félárbócra engedésével. Délután a Dósa nádor téren debreceni és határon túli színművészek, zenészek közreműködésével rendeztek megemlékezést, ahonnan a résztvevők közösen masíroztak a Bem térig, Szent István király szobrától a „Magyar fájdalom” szobráig. Émile Guillaume alkotásánál színművészek és énekművészek, illetve a Debreceni Népi Együttes és a Debrecen Helyőrségi Zenekar közreműködésével mutatták be a „Magyarország az én hazám, neked szült és nevelt anyám” című emlékműsort. Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében ünnepi beszédet mondott Balázs Ákos. Az alpolgármester kiemelte, hogy a jó béke konfliktusokat rendez, a rossz azonban konfliktusokat teremt.

A műsor végeztével Papp László polgármester, valamint Balázs Ákos és Puskás István alpolgármesterek helyezték el a város koszorúját a Magyar fájdalom című szobor előtt. A megye, valamint a rendvédelmi szervek képviselői mellett civil szervezetek tagjai is kifejezték tiszteletüket a magyarság szétszakítását jelképező alkotás előtt.
 

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek