Debrecen
2022-05-31

Pedagógusnapi díjátadó a DSZC-ben

Kiváló eredményt elért munkatársait díjazta a Debreceni Szakképzési Centrum. A 2021/2022-es tanévben három kategóriában, összesen tízen vehették át elismeréseiket a Szakképzési Centrum dolgozói közül.

A jutalmakat az év oktatója, az év dolgozója és a Debreceni Szakképzésért kategóriákban osztották. Az év dolgozója díj tekintetében 4, míg a másik két kategóriában 3-3 munkatársat jutalmazott a Debreceni Szakképzési Centrum.

Szilágyi Sándor, a DSZC főigazgatója az ünnepségen elmondta, hogy időnként fontos hasonló díjazásokkal elismerni a dolgozóik munkáját a szakképzés minden területén, hiszen, ha visszaemlékezünk az elmúlt időszakokra, akkor mindenképp értékelni kell a kiváló dolgozókat. Természetesen nagyon sok kiváló munkatárs dolgozik a szakképzésben, ugyanakkor ezek közül is ki kell választani azokat, akik a 2021/2022-es tanévben a legjobbak közül is kitűnnek.

A jutalmak átadásán Pósán László, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke is jelen volt, aki hozzátette, hogy a debreceni szakképzés az országban élen jár. Ahhoz azonban, hogy ezt a fejlődést és eredményességét a későbbiekben is fenntarthassák, szükség van olyan dolgozókra és oktatókra, akik a tudásukat, a tehetségüket és erejüket ehhez hozzáteszik. Ezért is tartja fontosnak a Debreceni Szakképzési Centrum a pedagógusainak és munkatársainak elismerését.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kiemelte, hogy a cívis városban a szakképzés területén is jó irányba haladnak a dolgok, pedig a kihívás óriási, mivel nem csak mennyiségi hanem minőségi képzést is folytatniuk kell. A DSZC azonban az elmúlt évek során bebizonyította, hogy országosan is egyre jobban működő rendszerben a szakképzési centrum még mindig kiemelkedő eredményt tud nyújtani. Ezt a mennyiségi képzés területén az elmúlt évek jelentkezéseinek növekedéseivel tudják igazolni.

„Néhány éven belül több mint 50 százalékkal nőtt a beiratkozó tanulók száma, ami egy egészen elképesztő eredmény” - ismertette az alpolgármester.

A minőségi kritériumokat pedig a nemzetközi nagyvállalatok szakképzésbe való bevonásával figyelhetjük meg. Hiszen Debrecen a gazdaságfejlesztés területén sem lehetett volna olyan sikeres, ha a Debreceni Szakképzési Centrum oktatási intézményeiben nem minőségi képzés zajlana.

Jeremiás Gergő az NB III-as csapat új vezetőedzője

Bácsné Bába Éva volt a Smink nélkül legutóbbi adásának vendége

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek