Debrecen
2022-05-30

Nagy siker volt a járműipari fesztivál Debrecenben

Véget ért a Debrecen Drive, az ország legnagyobb autó-és járműipari seregszemléjére idén több mint 30 ezren látogattak el. A rendezvény egyik szenzációja a péntek esti Night Drive show volt, amiben fényekkel, tűzzel, táncoslányokkal és élőzenével tették látványosabbá az autós, motoros kaszkadőrök és akrobaták által bemutatott hajmeresztő mutatványokat.

„Alapvetően elégedettek lehetünk, még az időjárás is kegyes volt a Debrecen Drive-hoz, nagyon sokan voltak.”- mondta el Miklósvölgyi Péter, a rendezvényt szervező Campus Nonprofit Kft. ügyvezetője. „Azt gondolom, hogy a közönségnek nem volt hiányérzete, a több száz jármű különlegesség között, olyan színes programelemekkel bővült az idei Drive, mint a Celebfutam, vagy a Schaeffler Mini Drive, a gyerekeknek szóló autóverseny, amit a gyereknap apropójából szerveztünk meg.”

A debreceni rendezényen gyakorlatilag a világ összes jármű típusa felsorakozott, minden ami gurul, a közszolgálati járművektől kezdve a csúcskategóriás sportautókig. A legnagyobb nyárindító közösségi esemény több mint 50 ezer négyzetméteren, a debreceni Nagyerdőn várta az autórajongókat, az oldtimerek szerelmeseit és a legmodernebb fejlesztések iránt érdeklődőket egyaránt. A százötven szalonautó mellett, a Stadionban „csúcsragadozó” kategóriájú járműveket is megcsodálhatott a közönség, amelyek nem csak lóerőben, de a százmilliós árkategóriában is a legmagasabb szintet képviselték.

„Olyan családi programot állítottunk össze, ami egyszerre hordozott szakmaiságot és egyszerre volt szórakoztató. A leginnovatívabb technológiákat láthattuk, ezzel a debreceni járműiparban érintett cégek, akik a régióban egyre többen vannak, gyakorlatilag meg tudták mutatni azt, hogy Debrecen kész és már teljes mértékben minden adott ahhoz, hogy igazi járműipari központtá váljon.”-összegezte Miklósvölgyi Péter.

Nagy érdeklődés kísérte a szakmai konferencia és fórum beszélgetéseit, ahol többek közt a járműipar jövőjéről is beszélt Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter. A koncertek mellett közönségtalálkozót tartottak népszerű autós újságírók/bloggerek mint Vályi István, Szujó Zoltán, Winkler Róbert. A Mini Drive házigazdája Győrfi Pál, pedig még azt is bemutatta a Drive Katlanban, hogy milyen magabiztosan uralja járművét, ha versenyhelyzetben van.

A Celebfutam új programelemként debütált az idei Drive-on. Horváth Tamás, Ganxsta Zolee, a Tankcsapda két tagja Fejes Tamás és Sidi, valamint a BSW, a SzkiTon, Unfield és Szalay Isti is kipróbálta a Debrecen Drive nem éppen kényelmes „kabalautóját” egy sárga Fiat Seicentót.

A Mini Drive versenyre részben kiállítók és iskolai csapatok építették meg saját autójukat, mellyel különböző ügyességi feladatokon kellett részt venniük a gyerekeknek.

„Reméljük, hogy fel tudtuk kelteni a gyerekek érdeklődését a műszaki tudományok, az iparban fellelhető precíz és finom technológiai megoldások iránt.”- mondta Basa Balázs a Mini Drive esemény koordinátora. Jó volt látni azt a pozitív attitűdöt, a csillogó szempárokat, ahogy ezt a teljes projektet magukénak érezték a felnőttek és a gyerekek. Gratulálok minden gyereknek, segítőnek, csapatvezetőnek!”

A következő Debrecen Drive időpontja: 2023. május 27-28.

 

F-1: A második sorból rajtoló Pérez nyert a Monacoi Nagydíjat

DEAC-sikerek a Nemzeti Lovardában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek