Debrecen
2022-05-20

Újra várja a fürdőzőket a Debrecen Strand

2022. május 20-án, pénteken újból megnyitja kapuit az Aquaticum Debrecen Strand. A létesítmény dolgozói már felkészültek a látogatók fogadására, különböző technikai fejlesztések is megvalósultak és az időjárás is kedvező lesz a nyitáshoz.

A strandszezon hivatalos nyitásán Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte, hogy a debreceni strand a város egyik ékköve, véleménye szerint pedig Európa egyik legkülönlegesebb vizes létesítménye, mely mindenképp segíti Debrecen turisztikai ambícióit. 

Az elmúlt két szezonban a koronavírus-járvány ellenére nagy sikernek örvendett a létesítmény, 2021-ben csaknem 173 ezer vendég látogatott el a strandra, ezt a számot az idei évben pedig szeretnék meghaladni. A város és térsége tavaly a harmadik legkedveltebb turisztikai célpont volt, a Balaton és a Mátra-Bükk térsége mögött, ezt a pozíciót idén is tartani szeretnék, tette hozzá. 

A strand nyitása előtt számos újítást végzett az üzemeltető, így többek között egy olyan informatikai fejlesztést is létrehoztak, melynek köszönhetően az online jegyértékesítés során már akár angol nyelven is lehet jegyet foglalni. Továbbá a létesítményt körülvevő 9 külső üzlet és 10 szezonális büfé nyit majd a szezonban.

Papp László, a nyár kapcsán várható programokról is beszélt, a következő hónapra előretekintve elmondta, hogy június 30-án, újra a végzős diákoké lesz a strand, ezt a napot pedig megkoronázzák Magyarország egyik legjobb Dj-vel is, hiszen este Lotfi Begi fog zenélni az érettségit letudó fiataloknak. 

A FINA vizes világbajnokság egyik helyszíne éppen Debrecen, mely érinteni fogja a Debrecen Strandot is, ezért június közepén korlátozások lesznek az úszómedence környezetében, mivel az ide érkező vízilabda csapatok a felkészüléseiket itt fogják végezni. Ugyanakkor a létesítmény vezetőivel igyekeznek a strandra látogató vendégek számára mindent megtenni azért, hogy zavartalanul érezzék magukat az esemény alatt. 

A strand megnyitásával egyidőben a Városkártya programot is elindították, a tulajdonosok pedig a különböző szolgáltatásokból akár 18-25 százalékig terjedő kedvezményt is kaphatnak.

"Mindenkit arra bíztatunk, hogy ha még nem tette meg, akkor váltsa ki a Városkártyát mert ez kézzelfogható előnnyel is jár számára"- hangsúlyozta Papp László. 

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere arról számolt be, hogy idén egy ötletpályázatot is indítanak, mellyel a fiatalokat szeretnék megcélozni. Azt szeretnék, ha olyan rendezvényt szerveznének amely nekik szól és ezt augusztus 24-én megvalósíthatják a debreceni Strandon. Természetesen ehhez mentorálást is kapnak, profi rendezvényszervezők segítik majd a munkájukat, amivel azt szeretnék elérni, hogy olyan rendezvényszervező fiatalok kerüljenek ki a későbbiekben, akik könnyen találnak munkalehetőséget a városban. 

Holléry Tibor, az Aquaticum Debrecen Kft. fürdőszolgáltatási igazgatója kiemelte, hogy az idei év egy új helyzet és új kihívás elé állítja a strandot, hiszen idén semmiféle korlátozás nem befolyásolja majd a fürdőzni vágyókat.

A nyár folyamán több mint 100 tematikus programot szeretnének tartani, mely a gyerekekhez és a felnőttekhez is egyaránt szól. Ezek között szerepel éjszakai fürdőzés, napi progrmaként kézműves mutatványok és különböző egészségügyi szolgáltatások is megjelennek majd a területen. 

“Május hónaptól augusztus végéig ez a lefedettség nagyon népszerű lesz, és ha az időjárás velünk van, akkor egy igen sikeres évet tudunk majd zárni”- tette hozzá a fürdőszolgáltatási igazgató. 

Pontokkal zárná a hetet a DEAC

Berta Ákos befejezi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek