Debrecen
2022-04-26

A divat valódi ára

Ma ismét várja az érdeklődőket a Future of Debrecen Zöld mozija.

A Zöld Mozi filmklub következő előadásán megtudhatjuk mi is a divat valódi ára. A The True Cost című (magyar szinkronos) film a divatipar árnyoldalát hivatott felfedni. Számos esetben etikátlan, kizsákmányoló és környezetszennyező gyártási folyamatokra épülő ipari működés áll a kifutók csillogó világa mögött. 

Vetítés  2022. április 26-án az Apolló Moziban, a Soós Imre teremben! Helyfoglalás 16:15 órakor, a vetítés 16:30-tól kezdődik. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a vetítés nem a Soós Imre teremben, hanem egy nagyobban, a Kertész Mihály teremben lesz.

Pódiumbeszélgető partnereink:
Mengyán Eszter újságíró, blogger, onlinemédia-szakember, a Helló, slow fashion! Környezettudatos ruhatár lépésről lépésre című könyv szerzője és Balogh Dóra, a WEALL slow fashion márka alapító tervezője, divatkutató, a Fashion Revolution Hungary mozgalom oktatási koordinátora, divat-és textiltervező művésztanár. 

A beszélgetés során többek között arra a kérdésre keressük a választ, hogy a film 2015-ös megjelenése óta a bemutatott problémakörökkel kapcsolatosan tapasztalhatóak-e pozitív irányú változások? Klímatudatosabb lett-e a textil és ruhaipar? Mit jelent a körforgásos design? Mit tehetünk a hétköznapokban, hogyan alakíthatjuk át viszonyulásunkat a ruhadarabokhoz és magához az öltözködéshez? 

Az eseményen a részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért kérünk, regisztrálj időben:
https://forms.gle/copoBxxVJsAY8Vef9

Fractura

Kerekasztal a közösségteremtő kultúráról

Váradi Ferenc

Szerző
Hasonló cikkek