Debrecen
2022-04-13

Felújítják a régi Városházát

Megkezdődött a debreceni régi Városháza felújítása, amely bruttó 2,7 milliárd forint értékben valósul meg.

A fejlesztés két nagy elemből áll, az egyik a Sas utca felőli szárny, a másik pedig a Piac utcai főépület, amely egy teljes belső felújításon esik át. A főépület külső energetikai felújítása már megtörtént 2014 és 2015-ben, amely magába foglalta a nyílászárók cseréjét és a tetőszerkezet átalakítását is. Azonban a belső rész teljesen érintetlen maradt. A korszerűsítés kiterjed a Nagytanácsteremre, több helyen padlófűtést vezetnek be, kicserélik az elektromos hálózatot és a klimatizálást is bevezetik minden helyiségbe. A Sas utcai épületbe pedig korhű nyílászárókat szerelnek be, amelyek a munkavédelem igényeinek teljes mértékben megfelelnek.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy tervben van még a könnyeben használható ajtók beépítése. Majd hozzátette, hogy egy másik projekt keretében, (amely a Sas utca felőli szárnyhoz kapcsolódik) egy négyszintes mélygarázs is épül.

A városháza munkatársai a felújítások ideje alatt három helyen dolgoznak: a Simonffy utcán (polgármesteri vezetés), a Barna utcai Agóra irodaházban (a hivatal munkatársainak egy része), valamint a Petőfi téren (pénzügyi főosztály). A munkálati tervek 18 hónapra szólnak, azonban Papp László reméli, hogy hamarabb is befejeződik a kivitelezés.

Átvette kinevezését Szilvássy Zoltán rektor

Kiosztották a Digitális Zenei Díjakat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek