Debrecen
2022-04-12

CSAK PÉLDAKÉP(P)

Április 11-én mutatták be a CSAK Példakép(p) c. könyvalbumot, amely 55 ismert és elismert debreceni, fontos közösségi szerepet játszó nő személyes siker-és karrier- történetét mutatja be.

„Ez a kiadvány egy olyan merítés, válogatás, amely nem tud és nem is akar teljeskörű lenni. A példaképek olyan személyek, akik munkájukkal kifejezik a felelősségvállalás, a gondoskodás üzenetét, akik példaértékű ügyet vagy kezdeményezést képviselnek; akik küldetéstudattal, elkötelezetten, szenvedéllyel, szakmaisággal végzik a dolgukat a mindennapokban. Debrecen számomra ma a diverzitást, a sokszínűségét jelenti és az önmagunkkal szembenézés bátorságára buzdít. Semmiből nincsen semmi. Mindig valamiből fakad a minőség; mégpedig belőlünk, emberekből; nőkből és férfiakból, anyákból és apákból, gyerekekből és felnőttekből, közösségekből; abból, hogy ahányan annyifélék vagyunk, annyiféleképpen gondolkodunk, cselekszünk. A CSAK Példakép(p) kiadvány a benne szereplők történetin keresztül szeretné bemutatni a debreceniségben rejlő sokszínűséget, diverzitást.” –mondta Porkoláb Gyöngyi a kiadvány ötletgazdája és szerkesztője.

A CSAK Példakép (p) c könyvalbumban olyan debreceni kötődésű nők személyes történeteit mutatják be, akik aktív közösségformáló szerepet töltenek be a kultúra, a szociális segítségnyújtás, a sport, a tudomány terén.  Valamint az írások mindegyike a debreceniségről szól, de nem csak debreceniek számára íródott.  A turisztikai és gasztronómia ajánlások a Debrecenbe érkezők számára is tartogatnak ajánlásokat. A könyv Csatáry-Nagy Krisztina személyes hangvételű portréfotóin keresztül mutatja meg azt a sokszínűséget, amely jellemző Debrecen közösségeiben tevékenykedő nőkre. Debreceni költők, írók és zenészek idézetei is külön üzenetet közvetítenek a könyvalbumban.

A könyvalbumról beszélgettek a Helló Debrecen című műsorunkban, amely hamarosan megtekinthető, majd az oldalon.

fotó: Porkoláb Gyöngyi facebook oldala

Damien Thompson ismét játékra alkalmas

A Debrecen Kultúrájáért Alapítvány díjazottjai 2022-ben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek