Debrecen
2022-03-23

Új oktatóterem a Műszaki Karon

Ma írták alá azt az együttműködést, amelyet a Debreceni Egyetem Műszaki Kara és a Siemens kötött. A közös munka célja, hogy bővítsék a kutatási, valamint oktatási kínálatot a Mechatronikai Tanszéken.

Husi Géza, a Műszaki Kar dékánja, a hivatalos aláíráson elmondta, hogy a Siemens-szel való megállapodás hatalmas öröm számukra, hiszen egy világvezető cégről van szó. Ezáltal nagyon fontos, hogy a náluk végzett mérnökök, az ő eszközeiket használják, mivel a Siemens már megtalálható minden modern gyártó cég életében valamilyen formában.

A labor a Műszaki Kar campusán épülő új épületszárnyban kap majd helyet, amely méréstechnikában és vezérléstechnikában használatos eszközökkel lesz felszerelve.

Ailer Piroska, a DE műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese kiemelte:

,,Elsősorban a mechatronikai mérnök szakos hallgatók fogják használni ezeket az eszközöket, de sok más szakon tanulnak hallgatók, például elektrotechnikát, ahol hasznosak lehetnek ezek az ismeretek.”

500 hallgatónak teremt új lehetőségeket ez a megállapodás, amelynek során az új oktatóteremben megtanulhatják és elsajátíthatják a technikai újdonságokat. Jeránek Tamás a Siemens Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy szeretnének olyan eredményeket elérni, amelyek versenyképesebbé teszik az egyetemet, valamint azt, hogy a fiatalok minél jobb gyakorlati tudást szerezzenek. A Siemens-laborban pedig megkapják az ehhez szükséges ismereteket.

Helló Lányok!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek