Debrecen
2022-03-16

Megújul az északkeleti városrész

Átfogó és komplex fejlesztési programot indít el Debrecen önkormányzata a város északkeleti részében. Többek között a beruházásban szerepel az intézmények korszerűsítése.

A program keretében elkezdődött a Csapókerti Közösségi Ház külső, illetve belső felújítása, amely mintegy 600 millió forint értékben valósul meg.

A városrészt érintő munkálatok másik kiemelt feladata a közlekedésfejlesztés, amelyben csomópontokat és utakat újítanak meg. Mint például a Sámsoni utat és az Acsádi út mintegy 1 kilométeres szakaszát is. Mindemelett a források lehetőséget adnak arra, hogy ebben az évben elkezdje az önkormányzat a 471-es és a 4-es számú főutak összekapcsolásának a tervezését.

Tasó László, a terület országgyűlési képviselője elmondta, hogy nagyon fontos szempont a fejlesztések mellett a terület élhetősége is, ezért céljuk, hogy egy kertvárosi hangulatot alakítsanak ki ezen a városrészen, emellett felújítják a Kincseshegyi és Sámsoni utcai rendelőket, valamint egy új bölcsődének a felépítése is a terveik között szerepel.

,, Nagy százalékban, akik itt laknak nem akarnak elköltözni, ezért azt várják el, hogy olyan komfortos körülmények legyenek itt is, mint bárhol máshol Debrecenben. Akik pedig a közelben lévő településekről költöztek be, azok pedig akarnak egy kicsi Debreceni és egy kicsi kertvárosi hangulatot megélni. Amihez egyértelmű, hogy ki kell építeni az alapvető infrastruktúrát, valamint a meglévő intézményeket fel kell újítani.”-emelte ki az országgyűlési képviselő

Papp László, Debrecen polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta:

,,Egy nagyon intenzív fejlesztési időszaknak nézünk elébe. A komplexitását az adja a programnak, hogy mind ez vonatkozik közlekedési, intézményi, egészségügyi és jóléti fejlesztésekre is.”

A beruházási program célja, hogy a sok zöld felülettel, a szabadidős lehetőségekkel, valamint a szükséges szolgáltatásokkal az északkeleti rész is ugyanolyan övezet legyen, mint a Nagyerdő.

Tőzsér József

Klímaváltozás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek