Debrecen
2022-03-09

Ismét adománnyal segít a Debreceni Egyetem

Egy Jótékonysági Korcsolyaest keretén belül gyűjtött felajánlásokat a Debreceni Egyetem az Ukrajnából érkezőknek. A rendezvényen több mint 1000 hallgató vett részt, ami azt jelenti, hogy az egyetemi közösség is fontosnak tartja, azt, hogy segítsenek a háború elől menekülőknek.

Az adományt a Magyar Vöröskeresztnek adta át Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Egyetem Sporttudományi Intézet igazgatója, aki elmondta, hogy a gyűjtés két helyszínen valósult meg három programmal.

,,Ami rendkívül azt gondolom, hogy felemelő, hogy azt tapasztaljuk a mindennapokban, hogy a Debreceni Egyetemen szeretik a sportot. Tehát nagyon sokan jönnek testnevelés órákra, edzésekre és délutáni sportfoglalkozásokra. Azonban a várakozásunkat is felülmúlta, azt, hogy itt ennyien megjelentek.” – Balogh László

Az adományt a megyei Magyar Vöröskereszt vette át, akik továbbra is várják azokat az egyetemistákat, akik szeretnének önkénteskedni. Leginkább tolmácsokra van szükség, valamint adminisztrációs munkakörre keresnek hallgatókat.

Ujvárosy Andrásné, a megyei Magyar Vöröskereszt igazgatója kiemelte:

,,Ha az egyetemistáknak van idejük a tanulás mellett, akkor elsősorban önkéntes munkával tudnak segíteni. Nagyon sok önkéntesre van, illetve lesz szükség. Elsősorban most angolul és magyarul beszélő egyetemistákra kerül felhívás, akik a repülőtéri Nemzetközi Vöröskereszt Szervezetnél tudnak önkéntes munkát végezni.”

A Vöröskereszt munkatársai Aranyosapátiban, a Híd Kárpátaljáért segélyprogram által kialakított raktárbázisban és Lónyán is 0-24 és 12 órás műszakváltásban is jelen vannak.

"Magányos lelkek városi katlanokban" - KULTopik: Regényvárosok

Adomány a gyerekek gyógyulásához

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek