Debrecen
2022-02-08

Nagy útra indult Torsten, a Debreceni Állatkert vörös bivalya!

Bár az elmúlt évekhez hasonlóan idén is dinamikus gyűjteményi változásokra készül, a Debreceni Állatkert életében ritka alkalom, hogy egy-egy leendő vagy másik állatkertbe költöző lakója csaknem 3000 kilométert tegyen meg új otthonáig.

Hosszas előkészítő munka után az intézmény ma útnak indította Torstent, a kilencéves vörös bivalyt a Madridi Állatkertbe a faj megőrzésére törekvő Európai Törzskönyvi Program (EAZA ESB) ajánlásának megfelelően.

Az Európa-szerte alig 30 állatkertben látható vörös vagy őserdei bivaly tartásába 2017 végén kezdtek Debrecenben, miután két hímet fogadtak a Berlini Állatkertből. A Frantz és Torsten névre keresztelt bikák tavaly őszig töltötték közösen tinédzseréveiket az Afrika-panoráma kifutósoron, mostanra azonban felnőttkorba léptek, így szükségessé vált szétválasztásuk. Előbbi tavaly másik magyar állatkertbe költözött, most pedig utóbbin a sor, hogy a fajkoordinátor által a számára kijelölt tenyészcsapathoz csatlakozva a remények szerint az állatkerti állomány gyarapodásához is hozzájáruljon.

Ideiglenes változás a 49-es vonalcsoport menetrendjében

A nyelv, amit mindenki ért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek