Debrecen
2022-01-27

Harmadszor is aranyérmes az Agóra Robotics csapata

Sorozatban harmadszor is megnyerte a Magyar Ifjúsági Robot Kupát az Agóra Robotics csapata. A január 23-án rendezett budapesti találkozón Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté szerezték meg az aranyérmet a Rescue Line versenyszám haladó kategóriájában. A címvédők ezzel a teljesítménnyel újra részt vehetnek a nyári Európa-bajnokságon és a bangkoki világbajnokságon is.

A Magyar Ifjúsági Robot Kupán a versenyzők előre megépített robotokkal indulhatnak. Soha Rudolf Ferenc, az Agóra Robotics csapatainak egyik felkészítője elmondta, hogy a megmérettetésen összesen öt kategóriában lehetett indulni. Az élményközpont csapata ebből kettőn szerepelt, az egyik egy vonalkövetéses menekítés volt, ahol egy akadályokkal teli pályán áldozatokat kellett kimenekítenie a fiúknak. Ebben a versenyszámban  a kezdő és haladó kategóriában is megmérettette magát az Agóra csapata. 

Hozzátette, hogy az aranyérmet érő futamnál egy katasztrófa helyszínt kell magunk elé képzelni, ahová a robotnak be kell jutnia, menekítést végeznie és az áldozatokat a megfelelő helyre raknia, majd visszatérnie a kiinduló pontba. 

Az első hellyel egy olyan minősítést szerzett a csapat, mellyel részt vehetnek az Európa-bajnokságon és a bangkoki világbajnokságon. Ezek a versenyek az előző két évben a világjárvány miatt elmaradtak, de az élményközpont csapata már készül, és ha a helyzet engedi részt szeretnének venni az eseményeken. Soha Rudolf Ferenc kitért arra is, hogy a bajnokságokra hasonló lesz a felkészülés, de itt már azzal kell számolniuk, hogy több ország csapataival kell felvenniük a versenyt, ehhez pedig még pontosabbá és precízebbé kell tenniük a robotot. Valamint még több nehézségre kell felkészülniük, hiszen míg a budapesti kupán csak egy pályán kellett teljesítenie a fiúknak, ezzel szemben egy nemzetközi versenyen több nap alatt akár tíz-tizenöt pályán is meg kell állnia a helyét a csapatnak. 

A Magyar Ifjúsági Robot kupán az Agóra Robotics egy másik csapata, a Vámosi Bendegúz és Vereb Tamás alkotta együttes ugyanennek a versenyszámnak a kezdő kategóriájában bronzéremmel térhetett haza. A fiatalok már második alkalommal indultak el a versenyen, az előző évben is hasonló eredménnyel zártak, ezt a jövőre vonatkozóan bíztató eredménynek könyveli el a felkészítőjük. 

 

Kazak biológushallgatók látogatása a TTK-n

Módosult a Debreceni Egyetem csapatának programja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek