Debrecen
2022-01-27

Fókuszban a természettudomány

Átadták a TETT-mesepályázat elismeréseit

Első alkalommal hirdették meg a TETT: azaz a Te és a természettudományok – mesés történetekmesepályázatot című pályázatot. A Magyar Tudományos Akadémián ünnepélyes keretek között adták át a díjazottaknak a nyereményeket. 

A több mint 500 beérkező pályamunka között Németh Liza alkotása is dobogós lett, akit a Tóth Árpád Gimnázium egyik kémiatanára Hotziné Pócsi Anikó készített fel.

„A több mint ötszáz pályázó diák tudást sugárzó, merész, természetes humorral is megáldott gondolatai meggyőzően bizonyítják határtalan természettudományos érdeklődésüket, talpraesettségüket és jó íráskészségüket.” – fogalmazott Döbrentey Ildikó meseíró, a zsűri tagja.

Összesen tizenkét alkotás került végül dobogóra, a díjazottak pedig e-könyv olvasót és ajándékutalványokat kaptak. 

Az első helyezettek kétszáz-, a második helyezettek százötven-, a harmadik helyezettek százezer forint értékben. Továbbá a Richter, a Szabó Szabolcs Alapítvány és a pályázat védnökei, Döbrentey Ildikó és Levente Péter, egy-egy különdíjat is odaítéltek. Az ő jutalmuk a harmadik helyezettekhez hasonlóan százezer forint értékű ajándékcsomag volt.

A díjátadón további 35 kiemelkedő alkotást is ajándékcsomaggal lepett meg a zsűri.

„A pályázatok zöméből megkapó módon árad a természet erőteljes szeretete” – értékelt ifj. Szántay Csaba, a Richter Gedeon kutatóprofesszora, a TETT ötletgazdája, a pályázat zsűrijének tagja, aki szerint ezt az ősi kapcsolódást még a mai digitális kultúra sem képes felülírni. 

A Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány (Sz2A) és a Richter Gedeon Nyrt. együttműködésében 6–18 éves diákoknak meghirdetett természettudományos ihletésű mese- és novellaíró pályázatra érkeztek be a munkák.

Módosult a Debreceni Egyetem csapatának programja

Védőnői képzés mesterfokon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek