Debrecen
2022-01-27

Bódult állapotban okozott balesetet Debrecenben

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy férfit bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

Büntetővégzésével a bíróság a büntetlen előéletű vádlottat 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 41 éves férfi 2021. április 9-én 14 óra körül Debrecenben, a Pesti úton közlekedett a gépkocsijával, amely során bódult állapota miatt nem tartott megfelelő követési távolságot és neki ütközött a vele azonos sávban közlekedő – a forgalmi helyzet miatt lassuló – gépkocsi hátsó részének. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett. A vádlott és a vétlen sofőr járműveikkel félreálltak a kárbejelentő lap kitöltése céljából, a felelősség kérdésében megegyeztek. Ezt követően a 41 éves férfi beült az autójába, azonban elindulni már nem tudott, mivel rosszul lett. A helyszínre érkező rendőrök az intézkedés során átvizsgálták a férfi ruházatát, a táskájában pedig kábítószergyanús fehér színű port találtak. A vádlottat ezt követően előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, majd az orvosi ügyeleten végrehajtott mintavétel során megállapították, hogy a férfi amfetamint fogyasztott. A vádlott úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt. A debreceni férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A büntetővégzés jogerőre emelkedett.

https://debrecenitorvenyszek.birosag.hu/

Fotó: pixabay

Keresik Szabó Dzsenifer Krisztinát

19 213 az új fertőzött és elhunyt 64 beteg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek