Debrecen
2022-01-18

Építészeti kipakolás a Műszaki Karon

Kreatív építészeti makettekkel és rajzokkal várják az érdeklődőket a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.

A kipakolás célja, hogy az építészhallgatók bemutassák azt, amit a félév során a gyakorlati kurzusok keretében készítettek el, mint például maketteket, rajzokat és tablókat is egyaránt.

Szentirmai Tamás egyetemi docens, elmondta:

,,A kipakolásnak az a jelentősége, hogy a hallgatók megismerjék egymás munkáit, el tudják helyezni a saját munkáikat ebben az egész nagy merítésben. Megismerkedhessenek azzal az építészetben nagyon fontos ténnyel, hogy egy konkrét építészeti problémára, akár egy kérdésre nagyon sok jó megoldás lehetséges.”

Alapvetően olyan munkákat láthatnak az érdeklődők, amelyeket az építészeti tervezés és rajzi, grafikai kreatív tantárgyon készítettek a hallgatók. Az alsóbb évfolyamok két-három hetes feladatokat kapnak, amelyek a félév végén egy nagy egésszé állnak össze. Ezek nem egymástól függetlenek, hanem egy adott téma köré épülnek, amiket többféleképpen kell megoldaniuk.

Szentirmai Tamás hozzátette:

,,Minden műteremnek megvan a saját feladatkiírása. Ez azt jelenti, hogy vannak alapvetések, amelyek közösek mindenkinek, de onnantól kezdve a saját utat és módszertant azt már a hallgató találja ki. Értelemszerűen az oktatója segítségével.”

A kipakolás egész nap megtekinthető a Debreceni Egyetem Műszaki Karán.

Leszúrta lakótársát - helyben hagyták az elsőfokú ítéletet

Elkészült az új út a debreceni Portörő utcában

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek