Debrecen
2021-12-30

Debreceni designer tervezte a Kodály Filharmonikusok fellépőruháját

Debreceni designer tervezte a Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus új fellépőruháját, amit január 2-án láthat először a nagyközönség.

A Kodály Filharmónia Debrecen vezetőségének régi vágya volt, hogy új színpadi öltözéket kapjanak a művészeik. Kocsár Valéria munkáit már korábbról ismerték, mondta el Fekete Katalin igazgatóhelyettes. A designer felkérésével az volt a céljuk, hogy az együttesek megjelenése egységes színpadképpel, kifinomult vizuális élménnyel tegye teljessé a közönség koncertélményét. 

A designer számára nagy megtiszteltetés volt a felkérés, de komoly kihívást is jelentett egyben.  A kollekciónak fel kell emelkednie a klasszikus zenéhez, de meg is kellett felelnie olyan kritériumoknak, mint hogy a hangszeres játék igen komoly fizikai munka, vagy a kórus esetében a levegővétel és a dobogóra feljutás kényelme. 

Kocsár Valériának célja volt, hogy eltávolodjon a feketétől mégis tartsa meg a vizuális eleganciát. Az arany-fekete színpár ezt hivatott betölteni. Az arany, színként a legmagasabb tudást szimbolizálja, olyan formális eleganciát kölcsönöz, ami méltó Debrecen város professzionális komolyzenei együtteseihez. Jacquard magas minőségű szövött kelme, mely már magában is eleganciát ad. Végezetül, elmondta, hogy reméli, hogy a kollekció elnyeri a művészek és a közönség tetszését is, továbbá emeli a klasszikus zene képét.

Az új ruhákat a Debreczeni Ildikó vezetésével működő JelmezArt Kft. készítette. 

A nyilvánosság előtt az új fellépőruhákat először a Kodály Filharmonikusok művészei, a január 2-i Újévi Operettgálán, a Kölcsey Központban viselik a zenekar hölgytagjai. 

A legdrágább ingatlan 765 millió forint volt az idén

Szilveszterre esik az éves virslifogyasztás ötöde

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek