Debrecen
2021-12-28

Karamboloztak, aztán összeverekedtek

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki balesetet okozott, majd rátámadt a vétlen gépkocsivezető rokonára.

2021. december 1-jén 18 óra körüli időben a vádlott ismerőseivel együtt személygépkocsival közlekedett Debrecenben. Előtte azonos irányban haladt a sértett felesége által vezetett személyautó. Egy útkereszteződésben kialakított gyalogosátkelőhely előtt figyelmetlenségéből adódóan a vádlott nekikoccant az előtte haladó autó hátsó részének.

A sértett a vádlott gépjárműve mögött haladt ugyanabba az irányba és miután észlelte a balesetet, kiszállt és odament a vádlotthoz. Ezt követően közöttük hangos szóváltás alakult ki, a vádlott ingerült hangnemben beszélt a sértettel és annak feleségével, majd a helyszín közelében a sértettet nyitott tenyérrel arcon ütötte. A sértett gyalogosan el akarta hagyni a helyszínt, azonban a vádlott követni kezdte, megpróbálta őt újra megütni, de a gépkocsiban vele utazó ismerősei a vádlottat lefogták és megakadályozták abban, hogy újra rátámadjon a sértettre.

A sértett a bántalmazás következtében az arcán 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége vonatkozásában a sértett a nyomozás során magánindítványt terjesztett elő, kérte a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását ezen cselekmény miatt is.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodó, az azt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, a könnyű testi sértés vétsége vonatkozásában a járási ügyészség a vád képviseletét átvette. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Két káreset történt hétfőn

1370 az új fertőzött és elhunyt 151 beteg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek