Debrecen
2021-12-14

A Nagyerdő és a lokisták szívében – a Nagyerdei Stadion története

A Nagyerdő és a lokisták szívében – a Nagyerdei Stadion története címmel nyílik helytörténeti kiállítás a MÉLIUSZ Központi Könyvtárban (Debrecen, Bem tér 19/D) 2021. december 16-án 17 órakor.

A tárlat fotók, dokumentumok segítségével mutatja be a Nagyerdei Stadion történetét 1934-től, Magyarország első földsáncos stadionjának avatásától, a különleges, modern építészeti megoldásokkal épült, korszerű aréna átadásáig, 2014-ig. A kiállításon a debreceni futballtársadalom kialakulását, valamint a DVSC történetének legjelentősebb mérföldköveit is megismerhetik a látogatók.

Az érdeklődők a stadion „változatos használatába” is bepillantást nyerhetnek, hiszen az intézmény otthont adott népünnepélyeknek, a virágkarneválnak, de itt tartották korábban a salakmotoros rendezvényeket is, még kertmozi is üzemelt a stadion égisze alatt.

A kiállítást Boros Norbert újságíró nyitja meg, az esemény díszvendége Bernáth Csaba, a DVSC egykori labdarúgója, hétszeres magyar bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes, ötszörös magyar Szuperkupa-győztes. A megnyitón közreműködik a Ritmico Ütőegyüttes. A tárlat anyagát a MÉLIUSZ Központi Könyvtár Helytörténeti Részlegének munkatársai állították össze.

A program a TOP-6.9.2-16-DE1-2017-00005 Helyi közösségfejlesztés Debrecen2 városrészen pályázat keretein belül valósul meg, Auguszta, Egyetemváros, Nagyerdőpark, Nyulas, Nagyerdő célterületen.

Állandósul a távmunka rugalmas átmeneti szabályozása

Hamarosan visszatérhet a magyar válogatott játékos

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek