Debrecen
2021-12-04

Hat DEAC-meccs hazai pályán

Két Erste Liga-mérkőzést játszanak itthon a következő napokban a Debreceni Egyetem jégkorongozói. Szintén hazai környezetben lép pályára kézilabda-, röplabda- és férfi futsalcsapatunk. Labdarúgóink idei utolsó mérkőzésükre készülnek, női futsalosaink rangadó előtt állnak.

Jégkorong
Két hazai mérkőzést játszik a következő napokban a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az Erste Ligában: pénteken 18:30-kor a Titánok, hétfőn 18 órakor a Gyergyói Hoki Klub együttese érkezik a cívisvárosba.

Futsal
Hétfőn 18:30-kor a sereghajtó Kistarcsa csapatát fogadják a DEAC férfi futsalosai az NB I-ben. A vendégek ebben a szezonban mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek, így a mieink számára kötelező lesz a győzelem a DESOK-ban.

Női csapatunk vasárnap idegenben játssza következő élvonalbeli bajnoki mérkőzését. Az ellenfél az Astra-Activtek HFC gárdája lesz, a találkozót az Üllő Városi Sportcsarnokban rendezik 17 órától. Van miért visszavágni, hiszen a DEAC az egyetlen vereségét éppen az Astra ellen szenvedte el még a harmadik fordulóban.

Mindkét csapat presztízsmeccsre készül – kezdte a DEAC játékosa, Sovány Liza. – Mi szeretnénk visszavágni, ám ezt a hazaiak meg akarják akadályozni. Az őszi vereséget nem felejtettük el, még mindig fáj nekünk ez a kisiklás. Azon a találkozón az ellenfelünknek kis túlzással minden bejött, ezzel szemben nekünk szerencsénk sem volt. Azt éreztem akkor, hogy ha éjfélig játszanánk, akkor sem nyernénk. Egyébként sokakat meglephetett az Astra eddigi teljesítménye, hiszen a nyáron kulcsemberek távoztak, ám ez nem nyomta rá a bélyegét az eredményekre - nyilatkozta Sovány Liza.

Kézilabda
Ebben az évben utoljára játszanak bajnoki mérkőzést a DESOK-ban a DEAC férfi kézilabdázói, akik szombaton 18 órakor a Pick Szeged U21-es gárdáját látják vendégül az NB I/B 11. fordulójában. Bíró Imre gárdája legutóbb szenzációs győzelmet aratott a jóval esélyesebbnek vélt Cegléd ellen, és a csapat most a jó folytatásban bízik.

Az eddigi teljesítményünk után nagy szüksége volt a csapatnak a Cegléd elleni győzelemre, de ez a siker csak úgy ér bármit is, ha szombaton hazai pályán is nyerünk. Vannak sérültjeink és beteg játékosaink, de mindenképpen győzelemre készülünk, hiszen nagy szükségünk van minden két pontra – foglalta össze gondolatait a DEAC beállósa, István Péter.

Röplabda
A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján a Rákosmente együttesét fogadja a DEAC férfi röplabdacsapata vasárnap 13:30-kor a DESOK-ban. Az első találkozóra adminisztratív okok miatt nem tudtunk kiállni, így az odavágót 3:0-s különbséggel kapta meg ellenfelünk, ám így is reális esély van a továbbjutásra.

Mi leszünk az összecsapás esélyesei. A rákosmenteiek eredményeit figyelve az látszódik, hogy ha jó napot fognak ki, megnehezíthetik a dolgunkat, ennek ellenére bízom a továbbjutásban – mondta a DEAC vezetőedzője, Fodor Antal.

A DVTK ellen játsszák következő mérkőzésüket az NB II-ben a Debreceni Egyetem női röplabdázói. A DESOK-ban rendezendő bajnoki találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik.

Labdarúgás
Idei utolsó mérkőzésére készül a DEAC labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjában. Sándor Tamás tanítványai vasárnap 11 órakor a Diósgyőr II ellen zárják az évet a DVTK edzőközpontjában.

További részletek

NyD

Sokkal kedvezőbbé válnak a mikro- és kisvállalkozások adószabályai

Adriana Chechik

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek