Debrecen
2021-11-26

Eljött a Nagykarácsony

Az utolsó téli jeleneteket nyáron vették fel.

Pénteken este mutatták be Debrecenben a  Cinema City-ben. Tiszeker Dániel Nagykarácsony című filmjét. A vetitést követően a film főszereplői: Ötvös András, Zsigmond Emőke, Scherer Péter és a rendező avatták be a közönséget a Nagykarácsony kulliszatitkaiba. 

A forgatás még 2020 december 29-én kezdődött,  februárban a Várkert Bazárban forgattott a stáb márciustól viszont le kellett állnunk a pandémia miatt. A filmet tavasz végétől tudták fojtatni  és így június 20-án volt az utolsó forgatási nap. Nem volt egy leányálom akkor az Erzsébet téren téli cuccban forralt bort szorongatni. Az operatőrnek, Pataki Ádámnak, úgy kellett kitalálnia a kameramozgást, hogy ne bukjunk le a zöld fákkal a háttérben.

A film rendezője Tiszeker Dániel már több mint tíz éve foglalkoztatta ez a film, szándéka szerint nem piaci részt kereste a hazai filmiparban, Szeretett volna olyan mozit csinálni, amit az ünnepek közeledtével minden évben szívesen néznek meg az emberek, s ami felhívja a figyelmet arra, hogy, ha baj van, megéri segítséget kérni.

Ötvös András a film főszereplője gyerekkorában tűzoltó szerett volna lenni, bár tériszonya nincs, azért a negyven méter magasan játszódó jelenet után nem bánta, hogy végre kiszálhat a darus kosárból. Számára a nyáron rögzített tűzoltó ruhába bújt jelenetek okoztak kihívást. 

 Zsigmond Emõke kislány korában még 2005-ben játszott az Igazi Mikulás című filmben, A Nagykarácsonyban szembesülhetett azzal, milyen gyerekszereplőkkel játszani.

Összesen 22 gyerek játszott a filmbéli előadásban, és ők gyorsabban egymásra hangolódtak, szinte azonnal megjegyezték egymás nevét. Nekem picit hosszabb idő kellettt,  hogy mindegyikőjüknek megtanuljam a valódi nevét, a szerepnevét, sőt még ehhez jött a betlehemes játékban használt nevük is. Szerencsére a személyiségük megkönnyítette a memorizálást.

Scherer Péter leginkább a januári forgatás nehézségeit emlegette fel. Bár szépen sütött nap, de csípős hideg volt. Az ő szerencséje az volt, hogy sok jelenet készült, amikor a fabódéjában ált, és ott volt egy hősugárzó. 

A covid miatti kényszerű leállást keszámítva a színészek nagyon jó hangulatban forgattak, s ha a közönség is úgy akarja állnak elébe a folytatásnak.  

Büntetőkkel kapott ki a DEAC az Újpesttől

Bioaktív hatóanyagokban gazdag takarmányadalékot állítottak elő Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek