Debrecen
2021-11-23

Nagy értékű élelmiszeradomány a rászorulóknak

A Master Good cégcsoport 20 millió forint összértékben adott át baromfihúst, valamint Füstli virslitermékeket tartalmazó adománycsomagokat a Debreceni Karitatív Testületnek 2021. november 23-án. Az eseményen részt vett Papp László, Debrecen polgármestere; Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke; Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke és idősebb Bárány László, a Master Good cégcsoport tulajdonosa.

Mint azt idősebb Bárány László elmondta, lassan hagyománnyá válik, hogy a cégcsoport karácsony közeledtével kifejezi elkötelezettségét Debrecen városa és a városban élő rászorulók iránt. Adni jó, s a cég most ismét ezzel az adománnyal jelzi azt, hogy figyel azokra a rászorulókra, ahol a család élelmezése szempontjából egy baromfitermékekből álló élelmiszercsomag is nagyon sokat jelenthet. A cég adományának összértéke a múlt évben 10 millió forint volt, az idén pedig ennek kétszerese, 20 millió forint. Bárány László jelezte, hogy a Master Good a karácsonyt megelőző hetekben a jövőben is gondol majd a rászoruló debreceniekre.

 

Papp László, Debrecen polgármestere az adományátvétel kapcsán kiemelte, hogy a világjárvány meghatározza mindennapjainkat, rátelepszik a lelkünkre, akár áldozataivá is válhatunk, de mindenképpen viszonylag hosszú távon együtt kell élnünk ezzel a helyzettel. Így különösen jó érzés az, ha vannak olyan családok, olyan vállalkozások, amelyek képesek ebben a nehéz időszakban egy kis lelki segítséget, egy kis támaszt nyújtani a rászorulóknak. Papp László megköszönte a társadalmi felelősségvállalás keretében példamutató tevékenységet folytató – a város sportéletét is mecénásként támogató – Bárány családnak, hogy az adventi időszak kezdetén már nem először járul hozzá nagylelkűen, kiváló baromfihús-termékekkel ahhoz, hogy számos debreceni család karácsonyi készülődését megkönnyíthessük. A polgármester megköszönte a Debreceni Karitatív Testületnek is, hogy közreműködik az adománynak a családokhoz való eljuttatásában.

 

Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke is külön köszöntötte a testület tagszervezeteinek képviselőit és azokat az önkénteseket, akik az említett munkában részt vesznek, s néhány óra alatt eljuttatják a rászorulókhoz az élelmiszercsomagokat. Mint azt Széles Diána hangsúlyozta, 20 millió forintos értékével a Debreceni Karitatív Testület elmúlt hat évének legjelentősebb egy tételben való adományátvétele a mostani. A Bárány család a múlt évben is összességében 20 millió forint értékű adománnyal segítette a várost, hiszen 10 millió forint értékű volt élelmiszeradományuk, s 10 millió forintot adományoztak a Debrecen Város Segélyalap számára is. A most átvett 4500 darab csomag azokhoz a rászorulókhoz kerül, akikkel a Debreceni Karitatív Testület tevékenysége során folyamatos gondoskodás keretében az év minden napján együttműködik. S a hangsúly a folyamatos gondoskodáson van! Széles Diána azt is kiemelte, hogy a Bárány család tagjai nemcsak  felajánlásukkal, hanem – immár több alkalommal – önkéntes munkájukkal is segítik a Debreceni Karitatív Testület tevékenységét.

 

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke egyik legfontosabb feladatukként azt jelölte meg, hogy a jövő nemzedékének tagjainak, a gyerekeknek a figyelmét is felhívják a karitatív munka fontosságára – annak érdekében, hogy gyarapodjon a segítőkész önkéntesek és felajánlók száma, s ennek a tevékenységnek majdan legyen folytatása.       

 

***

 

A  cégcsoport nem csak év végén nyújt segítséget, hanem egész évben aktívan támogatja elsősorban gyermekek étkeztetését, az egészségüket és a fejlődésüket szolgáló programokat, a hátrányos helyzetű családokat, valamint a fogyatékossággal élőket. A cégcsoport tulajdonosai – idősebb Bárány László, Bárány László és Bárány Péter – tulajdonosokként és vezetőkként felelősséget éreznek a cégcsoport több, mint 2.300 dolgozójáért és azok családjaiért is, akiket az ünnepek – húsvét és karácsony – közeledtével a nagycsaládi cég azzal is jutalmaz, hogy élelmiszercsomag formájában támogatást nyújt számukra. Ennek megerősítését szolgálja a Bárány Család a Családokért Alapítvány megalapítása 2021-ben.

 

***

 

A felajánlott csomagok még az adományátvétel napján a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei, Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központja, Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye, a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ, az EU-Roma Országos Egyesület, valamint a Hajdúdorogi Főegyházmegye segítségével lakásotthonokba, valamint rászoruló családokhoz, rászoruló polgárokhoz kerülnek.

 

Együtt a tanárképzésért

Debreceni és nyíregyházi cég közösen építi Magyarország legzöldebb parkolóházát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek