Debrecen
2021-11-08

Ökumenikus adventi adománygyűjtési akció

A Debreceni Karitatív Testület és Debrecen városa a történelmi egyházakkal összefogva idén is megszervezi az ökumenikus adventi adománygyűjtési akcióját, a múlt évhez hasonlóan.

Az adománygyűjtés apropóján tartottak ma sajtótéjkoztatót, ahol Széles Diána alpolgármester többek között azt is elmondta, hogy ebben az együttműködésben is megmutatkozik a szeretet és az összetartás, ami egy nagyon fontos eleme annak, hogy segíteni tudjanak másoknak. 

2020-ban több mint 30 gyűjtődobozt sikerült elhelyezniük különböző vállalkozásoknál, valamint az egységdobozokba 6500 darab csomagot állítottak össze. Ezekben leginkább tartós élelmiszerek, tisztító-és tisztálkodószerek találhatóak. 

Az adománygyűjtés célja, hogy olyan családokhoz jussanak el ezek a dobozok, akik rászorulnak és nehéz helyzetben élnek Debrecenben. Azonban külön figyelmet kaptak a koronavírus-járvány áldozatainak hozzátartozói és a nyugdíjasok is.

A központ remélhetőleg a Kossuth téren lesz, az ,,Add tovább" házikóban és egészen december 23-ig várják az adományokat.

December közepén adják át a Budapesti Multifunkcionális Arénát

Elfogták a debreceni COVID mintavételi pontot kifosztó férfit

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek