Debrecen
2021-10-28

Lakástüzeket megelőző kisfilmmel hívják fel a debreceniek figyelmét

Mindenszentek és halottak napja alkalmából a lakástüzeket megelőző figyelemfelhívó kisfilmet készített Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adatai alapján tavaly összesen 127, idén eddig 100 otthon jellegű tűzeset történt Debrecenben. A fűtési szezonban megduplázódik a lakástüzek száma, ezért kell kiemelten figyelni erre az időszakra.

Az előttünk álló hétvégén halottainkra emlékezünk, s közeledik az advent és az év végi ünnepek is. Ilyenkor nagyon sokan mécseseket, gyertyákat, csillagszórókat gyújtanak, amik segítik az emlékezést és az ünneplést. Ez azonban tűzveszélyt is okozhat, különösen a panellakásokban kell nagyon odafigyelni. Ha viszont megtörtént a baj, kövessük a tűzoltóság kéréseit! Erre hívja fel a figyelmet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös kisfilmje.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság és a Debreceni Karitatív Testület az utóbbi években szorosan együttműködik, ennek eredményeképpen készült el az alábbi linken található kisfilm:

https://fb.watch/8WdCdc0cY1/

Kirakaton vezette le feszültségét egy férfi Debrecenben

Nincs titok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek