Debrecen
2021-10-21

Ismét fontos kérdésekről született döntés

Debrecen közgyűlése ismét fontos kérdésekről döntött, tájékoztatta a város polgárait Papp László, Debrecen polgármestere a hivatalos közösségi oldalán.

Debrecen növekedésének motorját a foglalkoztatást bővítő beruházások jelentik, a kiegyensúlyozott lakáskínálat biztosítása kulcsfontosságú. A lakóterületek fejlesztésének egyik helyszíne – a lakhatási lehetőségek bővítése, bérlakások kialakítása érdekében – a Tócóvölgy területén egy önkormányzati tulajdonban álló lakópark építése lesz. A lakóterület fejlesztése közben természetesen nem feledkezünk el az élhető környezetről sem! Terveink szerint egy új, sportolási, pihenési, szórakozási és kikapcsolódási lehetőségeket is kínáló, 30 ezer négyzetméteres parkot is létrehozunk.

Döntés született arról is, hogy a 2022. évi költségvetés terhére forrást csoportosítunk át, hogy minél hamarabb elindulhasson a Kishegyesi út egy szakaszának felújítása és kiszélesítése. A beruházás részeként átépítjük a Kishegyesi út és a Derék utca csomópontját, s új jelzőlámpás csomópontokat is kiépítünk a Kishegyesi út és a Pósa utca, valamint a Kishegyesi és a Határ út kereszteződésében. A csapadékvíz-elvezetés megoldása is megtörténik és kerékpárutat is építünk! Írja a polgármester, hivatalos Facebook oldalán. 

forrás és fotó: Papp László Facebook

Színpompás papagájpár a Debreceni Állatkertben

Egyedi autóval lepte meg Tóth Gabit Krausz Gábor és a JEEP

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek