Debrecen
2021-09-30

Új menetrenddel közlekedik, és továbbra sem pihen a Zsuzsi kisvasút

2021. október 1-vel új menetrend szerint, már csak hétvégén és ünnepnapokon közlekedik a Zsuzsi Erdei Vasút. A megváltozott menetrend azonban nem jelenti azt, hogy a kisvonat nyugovóra térne, sőt, az októberi hétvégéken is tartalmas programokkal várják az utasokat Hármashegyalján! Október 2-án, szombaton egy családi mesedélelőttön, október 3-án, vasárnap pedig egy „borzalmasan” jó erdei túrán vehetnek részt az érdeklődők.

A Zsuzsi Erdei Vasút októberben is gondoskodik arról, hogy utasai az élményteli kisvonatozás után tartalmasan töltsék el idejüket Hármashegyalján. Ahogy a természet felölti őszi ruháját, ezernyi színben pompáznak az Erdőspuszták tájai, ahol ilyenkor, ősszel is érdemes útra kelni. Az erdei túrák mellett a Zsuzsi hétvégi eseményei kínálnak tartalmas kikapcsolódási lehetőséget, így a természetben töltött idő minden szempontból hasznos és feledhetetlen lesz.

 

Október első szombatján, az Óperencián túlra utazhatnak a Zsuzsi utasai. A családi mesedélelőttön a vidám hangulatról a Diri - Dongó Együttes gondoskodik, akik az évszakra jellemző dalokkal és a „Mesélő erdő” című előadásukkal várják a kicsiket és nagyokat. Varga Edit okleveles környezeti nevelő egy interaktív pávamesével és izgalmas feladatokkal készül, de lehetőség lesz arra is, hogy a játékos kedvű gyerekek a szülők segítségével győzzék le a Hétfejű Sárkányt. Természetesen a kézműves foglalkozások sem maradnak el, a Tuzsi Arte jóvoltából mindenféle kreatív alkotást készíthetnek majd a gyerekek.

 

Másnap, október 3-án, vasárnap a Hármashegy állatvilágának megismerésére nyílik lehetőség egy „borzalmasan” jó erdei túra keretében. Varga Edit környezeti nevelő ezúttal abban segít majd, hogy közelebbről megismerjük az erdő egyik lakóját, a borzot.

 

A programokra mindkét nap a 9:15-kor induló menetrend szerinti járat javasolt. Mindkét program érkezést követően, 10:15-kor kezdődik Hármashegyalján, a Természet Háza melletti pihenőhelyen és 12.00 órakor ér véget.

 

A Zsuzsi Erdei Vasút hétvégén 9:15-kor és 13:30-kor indul a Ruyter utcai kiindulóállomásról. Hármashegyaljáról 12.00 órakor és 15:30-kor indul vissza Debrecenbe.

 

Októberi programok az Agórában

A beoltatlanoknak még mindig nem késő oltásra regisztrálni

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek