Debrecen
2021-09-30

Új, közösségi alkotótér nyílt Debrecen szívében

Megnyitotta kapuit a Telekom által létrehozott közösségi alkotótér, a Kraft Lab Debrecenben. A különleges lehetőségeket hordozó létesítmény nyitó bulija szeptember 29-én, 15 órától kezdődött, ahol a jelenlévők izgalmas előadásokon és érdekes workshopokon vehettek részt.

A Kraft alapvetően egy virtuális közösség, ami a Discord segítségével felületet ad az ötleteknek, egyben pedig társaságra találhatnak azok gazdái is. Ennek térbeli megvalósulása jött létre Debrecenben, ahol az ötletgazdag fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy találkozzanak egymással, izgalmas workshopokon vegyenek részt, vagy projekt csoportokba rendeződve alkossanak valami újat.

 

A Bethlen utcán megnyílt, újdonságot és innovációt hozó intézményben többek között podcast room, IT lab és green boxszal ellátott stúdió szoba is található.

Ezeknek hála a fiatalok jelentős anyagi befektetés nélkül, szakértelemmel rendelkezők segítségével megvalósíthatják egy-egy ötletüket. Ugyanakkor a kísérletezésnek is teret enged a Kraft, így ez lehet az a terep ahol minden adottá válik egy jó ötlet kivitelezéséhez. 

 

Szilágyi Zita

 

Újabb szamárcsikó született a Debreceni Állatkertben

Hogy az ötletből termék legyen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek