Debrecen
2021-09-29

Több, mint 3500-an részesülnek a nagy értékű pizzaadományból

A SeaMaster Products Kft. nagy mennyiségű és értékű gyorsfagyasztott pizzát adott át a Debreceni Karitatív Testületnek 2021. szeptember 29-én. Az eseményen Széles Diána alpolgármester, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke és Sedlák Gergő, a SeaMaster Products Kft. ügyvezetője vett részt.

Széles Diána az eseményen elmondta: a debreceni vállalkozások biztos partnernek tekintik a Debreceni Karitatív Testületet a rászorulók segítése terén, hiszen a jelenleg 32 tagszervezettel rendelkező, folyamatos gondoskodást végző testület széles körű információkkal rendelkezik arról, hol van leginkább szükség a segítségre. A Pizza D’Oro márkanevű, gyorsfagyasztott kézműves pizzákat gyártó SeaMaster Products Kft. most 5 millió forint értékben ajánlott fel termékeiből. A cég évek óta támogatja a Debreceni Karitatív Testületet, s egyike azon debreceni vállalkozásoknak, melyek fontosnak tartják, hogy társadalmi felelősségvállalás keretében a debreceni rászorulók érdekében is tevékenykedjenek. Az alpolgármester a mostani felajánlón kívül a Master Good Kft.-t is megemlítette, mint olyan vállalkozást, amely szintén jelentős mértékben segíti a Debreceni Karitatív Testület munkáját. Az utóbbi cégtől most önkéntes segítő volt jelen az eseményen. Széles Diána szerint ezek a felajánlások is megmutatják a városban működő gazdasági társaságok erejét, s azt, hogy Debrecenben jelen van a szeretet és az összefogás.

Sedlák Gergő, a SeaMaster Products Kft. ügyvezetője arról ejtett szót, hogy úgy gondolják, nem csak jeles alkalmakkor – például karácsony táján – kell támogatni a rászorulókat, így az esztendő más időszakaiban is próbálnak rajtuk segíteni. A cég évente összesen mintegy 5 millió pizzát gyárt, s ekkora mennyiségű termelés során keletkeznek minőségileg kifogástalan, de megformáltságukat tekintve nem tökéletes termékek is. Ezekből most 8000 darab pizzát adományoznak abban bízva, hogy a mindennapokban ez jóleső segítséget jelenthet. Az ügyvezető jelezte, hogy a jövőben is szeretnének ilyen adományokkal szolgálni, mert van rá lehetőségük, s ezért úgy érzik, ezt szinte kötelességük is megtenni.  

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke elmondta: testület csak akkor tud segíteni a rászorulóknak, ha vannak olyan felajánlók, mint a SeaMaster Products Kft. A mai nap folyamán összesen több, mint 3500 személy számára juttatják el a felajánlott pizzákat a karitatív testület tagszervezetein kívül számos olyan szervezet és intézmény közreműködésével, melyek rászorulókkal állnak kapcsolatban, őket segítik.

 

Közvetlenül az adomány átvétele után Széles Diána, Sedlák Gergő és Rózsahegyiné Juhász Éva közösen látogattak meg egy a Debreceni Karitatív Testület által rendszeresen támogatott családot, ahol pizzákat és a testület által összeállított csomagot adtak át.       

 

A felajánlást a következő intézmények, valamint szervezetek koordinálásával osztották ki a rászorulóknak:

 • Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központja
 • Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye
 • a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ által fenntartott lakásotthonok
 • Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesülete
 • Magyar Református Szeretetszolgálat
 • ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. Családok Átmeneti Otthonai
 • Új Egészség Alapítvány
 • „Szent Miklós” Családok Átmeneti Otthona
 • „Kamilla” Családok Átmeneti Otthona
 • „Szivárvány” Családok Átmeneti Otthona
 • Debreceni Szegényeket Támogató Alapítvány
 • „Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete
 • Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális és Fejlesztő Központ
 • Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért
 • Eu-Roma Országos Egyesület
 •  Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület

 

A SeaMaster Products Kft. 2016 óta működteti Magyarország legnagyobb kézműves pizzákat gyártó üzemét, amely Debrecenben egy műszakos munkarendben több mint 40 embert foglalkoztat, és folyamatosan keresi további munkavállalóit termelésének bővítésére. A cég jelenleg körülbelül 5 millió pizzát állít elő évente, amelyeket a Magyarországon jelen lévő kiskereskedelmi láncokba, valamint külföldi piacokra – többek között Angliába, Kanadába, Izraelbe – értékesít.

 

 

Sztár Limonádé

Megváltozik a Jászai Mari téri parkoló működési rendje

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek