Debrecen
2021-09-28

Mélyépítő világcég nyitott irodát Debrecenben

Debrecenben, 2021. szeptember 28-án hivatalosan is megnyitotta irodáját a HBM Kft. A világ egyik legnagyobb, speciális mélyépítéssel foglalkozó cégcsoportjának, a francia Soletanche Bachy-nak magyarországi leányvállalata, több mint 25 év tapasztalattal a hazai piacon. Debreceni irodanyitásával a cég célja, hogy helyben, hatékonyan tudja támogatni a város és a régió fejlesztési terveit.

Az irodanyitás kapcsán a HBM ügyvezetője Kaltenbacher Tamás elmondta, céljuk, hogy hazai és nemzetközi szakértelmükkel a helyi igényekre szabva, és helyi szaktudással fejlesszék a várost és a régiót.

A cég munkavállalóinak egynegyede jelenleg is a kelet-magyarországi régióból származik, de kiemelt szerepet tulajdonítanak az utánpótlásképzésnek is, így együttműködést kívánnak kialakítani a Debreceni Egyetemmel, valamint a helyi szakképző intézményekkel, illetve aktívan részt kívánnak venni a helyi szakmai közéletben.

A HBM már számos értékes referenciával rendelkezik a városban és a régióban. 2020-ban a térségben egyedülálló technológiával végezte az Egyetem Tower Debrecen mélyépítési munkálatait a tervezéstől a kivitelezésig. Jelenleg két meghatározó helyi projekt, a Smart Life Hotel és a Semcorp gyár fejlesztésében is részt vesz a cég, továbbá az épülő BMW gyár teljes mélyalapozási munkálatait végzi.

A HBM anyavállalata, a Soletanche Bachy a világ 70 országában van jelen, kontinensenként és országonként más-más megoldásokat és technológiákat alkalmazva. Ez a sokszínű tapasztalat – amely több, mint 100 éves múltra tekint vissza – a vállalatnál működő tudásmegosztás nyomán a HBM-en keresztül a debreceni térség számára is elérhető, és annak fejlődését szolgálja.

A HBM cégfilozófiájának fókuszában az ügyfél, a szolgáltatásközpontúság áll. A cég szolgáltatási palettája az ügyféligények széles körét képes kielégíteni. A HBM az óriás beruházások, ipari létesítmények, hídépítések, iroda- és lakóépület fejlesztések mellett a kis- és közepes volumenű építkezések részére egyaránt hatékony alapozási és mélyépítési megoldásokat kínál.

A vállalat elkötelezett a környezettudatos építkezés mellett. Célja, hogy széndioxid kibocsátását 40%-kal csökkentse az évtized végére. E cél elérése érdekében már több építkezésén, így például az Egyetem Tower, illetve a BMW gyár fejlesztésén is sikerrel alkalmazott alternatív építőanyagokat, hibrid munkagépet, valamint olyan technológiákat és tervezési gyakorlatot, amelyek kevesebb anyagfelhasználást és egyben gyorsabb kivitelezést tettek lehetővé.

A vállalatcsoportot áthatja az innováció, mely megjelenik a technológiák folyamatos fejlesztésében is. Az építőipar hatékonyságnöveléséhez szükséges digitalizációs megoldások gyakorlati alkalmazása által a vállalat magasabb színvonalú szolgáltatásokat tud kínálni debreceni és térségbeli ügyfelei számára is.

 

 

Fotó: https://www.hbm.hu/25-eves-a-hbm/

Forgalomkorlátozásra lehet számítani a Homokkerti felüljárón

Nyíradonyban is felsorakoztak a helyi termelők

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek