Debrecen
2021-09-24

IT fejlesztő és szolgáltató központot hoz létre Debrecenben a COSMO CONSULT Csoport

Új IT fejlesztő és szolgáltató központot hoz létre Debrecenben az üzleti informatikai megoldásokat nyújtó COSMO CONSULT Csoport magyar leányvállalata. A világ 16 országában aktív cég beruházásával 50 új munkahelyet teremt Debrecenben, ennek érdekében az informatikai szakemberek toborzását még ebben az évben elkezdi. Az irodanyitást Dr. Sztáray Péter András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára jelentette be a mai napon.

A Németországban 1996-ban alapított COSMO CONSULT a világ egyik vezető – vállalatok digitális transzformációját hivatalos Microsoft partnerként támogató – IT vállalata, mely több mint 20 éve aktív a magyar piacon is. A COSMO CONSULT elkötelezett a Microsoft technológiák iránt, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ügyfelei az egész világon elérjék a Microsoft által biztosított legújabb technológiai újításokat.

A COSMO CONSULT által világszerte forgalmazott vállalatirányítási rendszerek és üzleti informatikai megoldások a technológiai fejlődés és a felhős megoldások elterjedésének köszönhetően jelentősen átalakultak. Annak érdekében, hogy a cégcsoport magas szinten biztosítani tudja ügyfelei számára a legmodernebb megoldásokat, a vállalat Magyarországon bővíti kapacitásait, ezért hozza létre új IT fejlesztő és szolgáltató központját Debrecenben.

"Örülök, hogy ismét egy olyan nagy múlttal rendelkező cégcsoport választotta Debrecent új szolgáltató központjának helyszínéül, amely elkötelezett a szakember-utánpótlás kinevelése iránt. Debrecen regionális központként két útját látja a regionális szerepkörének további erősödésében: a gazdaságfejlesztést és az oktatásfejlesztést. Éppen ezért is fontos, hogy egy oktatásorientált cég választja működésének helyszínéül Debrecent. – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

A vállalat, kitűnő adottságai miatt választotta Debrecent. „Magasan kvalifikált és tapasztalt szakemberek érhetőek el munkavállalóként, ez pedig mind a magyar, mind a nemzetközi piacokon hozzájárul ahhoz, hogy kiváló minőségű szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek. Debrecen vonzó beruházási helyszín, egyre fejlődő gazdasági aktivitással. Ezért is döntöttünk úgy, hogy itt nyitjuk meg új irodánkat” – hangsúlyozta Uwe Bergmann, a vállalatcsoport alapítója és ügyvezető igazgatója.

Az új egység elsődleges feladata lesz, hogy világszerte támogassa a COSMO CONSULT meglévő és leendő ügyfeleit a Microsoft Dynamics 365 Business Central vállalatirányítási rendszer legújabb verziójára történő átállásban. Továbbá a későbbiekben egyedi, iparági megoldások fejlesztésére is sor kerül majd a debreceni központban. A feladatok ellátására főként fejlesztőket toboroznak, 2-5 év tapasztalattal.

A COSMO CONSULT elkötelezett a szakember-utánpótlás kinevelése iránt is, éppen ezért új fejlesztő központjához kapcsolódóan stratégiai együttműködést valósít meg a Debreceni Egyetemmel. Az egyetem informatikai képzésének részeként külön kurzus is indult, melyen speciális IT szaktudást sajátíthatnak el a hallgatók.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az iparágban betöltött tapasztalatunk alapján a magyar kormány, a HIPA, Debrecen városa az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ segítségével támogatja a bővülési terveinket és az új irodáink megnyitását Debrecenben” – mondta Polocz Anett, a COSMO CONSULT magyarországi ügyvezetője. „Biztosak vagyunk benne, hogy az újonnan érkező kollégák számára olyan környezetet tudunk biztosítani, ahol az innováció és a legújabb technológiák használata a mindennapi munka része lesz. Cégünk életében ez egy nagyon fontos mérföldkő, és hiszünk benne, hogy ezzel a lépéssel Debrecent és régióját is támogatni tudjuk a technológiai fejlődésben.

„Mostanában különösen sokat hallunk Debrecenről, ha befektetésekről van szó és azt gondolom, hogy ez örömhír mindannyiunk számára, ugyanis ez egy megtestesülése annak a kormányzati és városvezetői politikának, amely a munkahelyteremtésre, illetve a befektetésekre helyezi a hangsúlyt” – mondta el Dr. Sztáray Péter András, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a COSMO CONSULT Csoport is Debrecenben találta meg az egyik új székhelyét, úgy vélem, ez számukra is sikeres befektetésnek fog bizonyulni. A cég további sikereit mindenképpen elősegíti, hogy a városban helyben rendelkezésre áll nagyon komoly képzési szintű intézményrendszer. Az új központ megnyitásával legalább 50 munkahely fog létrejönni, ami már önmagában is hatalmas érték, mely a városnak is kiemelkedően előnyös. Nem véletlen, hogy az állam is támogatni kívánta a beruházást, hiszen a szolgáltató terület rendkívül dinamikusan fejlődő ágazat, mondhatni, a jövő egyik legfontosabb szektora a szolgáltatóiparon belül.” – tette hozzá Dr. Sztáray Péter András.

 

 

Komplex fejlesztést adtak át Berettyóújfaluban

Elkezdődtek a munkálatok a Sziget-kék tematikus parkban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek