Debrecen
2021-09-23

Szemelvények a debreceni vívás történetéből – a Békessy Béla Vívó Klub

Szemelvények a debreceni vívás történetéből – a Békessy Béla Vívó Klub címmel nyílik helytörténeti kiállítás a Homokkerti Könyvtár és Közösségi Térben (Debrecen, Szabó Kálmán u. 68.) 2021. szeptember 24-én 17 órakor a Méliusz Juhász Péter Könyvtár szervezésében.

A tárlat a 20. század elejétől napjainkig mutatja be a debreceni vívás, elsősorban a Békessy Béla Vívó Klub történetét. Kiemelten foglalkozik a nagy vívómesterekkel, a névadó Békessyvel, Ferenczy Pállal és tanítványával, Fülöp Gyulával.

A Békessy Béla Vívó Klubbal együttműködésben létrejött kiállításon a klub eredményeit bemutató kupák, plakettek, érmek, oklevelek, sporteszközök is láthatóak.

Az eseményen köszöntőt mond Szabó Tünde, a könyvtár igazgatóhelyettese, a kiállítást megnyitja Parádiné Kenéz Tünde, a Debreceni Honvéd Sport és Diáksport Egyesület Békessy Béla Olimpiai Baráti Kör Szakosztály vezetője. Közreműködik a Martin Brass rézfúvós együttes. A tárlat anyagát összeállította Marton Andrea, a könyvtár helytörténeti részlegének munkatársa.

A kiállítás a hatályos járványügyi szabályok betartásával, védettségi igazolvánnyal látogatható 2021. október 15-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Ételosztás Debrecenben

526 az új fertőzött, elhunyt 2 beteg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek