Debrecen
2021-09-14

Befejeződött a parkolók építése

Önkormányzati forrásból 38 új parkoló épült a Tócóskert téren, ebből kettő mozgáskorlátozottak számára lett kijelölve. Erről, és a lakótelepi fejlesztésekről a helyszínen számolt be Papp László, Debrecen polgármestere, Pósán László országgyűlési képviselő és Csaholczi Attila önkormányzati képviselő.

„A Tócóskertben és a Tócóvölgyben is az egyik legnagyobb probléma, hogy a lakótelepek megépítésének idejéhez képest lényegesen több autó jut ugyanannyi parkolóhelyre” – mondta Papp László polgármester. A városvezető hangsúlyozta: a lakótelepi fejlesztések ütemezetten zajlanak. Így például a nagyfelületű aszfaltozásra a két városrészben közel 84 millió forintot költött az önkormányzat idén. Ennek egyik eleme a Tócóskert téri parkolók építése is, valamint a Vincellér utcai szervizút aszfaltozása, és a Tócóskert más parkolóit is újraaszfaltozták. Ezeket is birtokba vehette már a lakosság.

Szintén a lakótelepi fejlesztések részeként csaknem 25 millió forintot különített el az idei költségvetésből járdafelújításra az önkormányzat a Tócóvölgyben és a Tócóskertben, ez több mint 20 helyszínt érintett. Elkészültek már a lépcsőfelújítások is, ezekre is csaknem 13 millió forintot költött a város – tette hozzá a polgármester. Papp László elmondta: így összesen mintegy 121 millió forint jut idén ezekre a kisebb, de a Tócóskertben és a Tócóvölgyben élők számára rendkívül fontos fejlesztésekre.

Pósán László országgyűlési képviselő kiemelte: sikerült úgy megvalósítani a Tócóskert téri parkoló kialakítását, hogy egyetlen fát sem kellett kivágni. Hozzátette: nemcsak új parkolók kialakításával lehet bővíteni a férőhelyek számát.

A meglévő parkolókat hatékonyabban tudjuk kihasználni a parkolási sávok felfestésével, ami orientálja a gépkocsi-tulajdonosokat. Amíg ilyenek nem voltak, addig előfordult, hogy egy autó kettő, vagy akár három helyét is elfoglalta. A jövőben ezt számos helyen szeretnénk még megvalósítani. – fogalmazott Pósán László.

Csaholczi Attila önkormányzati képviselő elmondta: a Tócóskert téri parkolóépítés beruházás költsége bruttó 31,8 millió Ft, melyet az Önkormányzat saját forrásból biztosított. A parkolóhelyek építése 2021. július 6-án kezdődött és iskolakezdésre elkészült. A munkálatok elsőként vízvezeték-és elektromos kábel kiváltásával kezdődtek.

Az elmúlt években egyre több autós parkolt a Tócóskert téri széles járdaszakaszon. Szeretnénk, hogyha a régi rend visszaállna, és a járdát csak a gyalogosok használnák. – tette hozzá a képviselő, aki szerint ez volt az egyik legfontosabb beruházás a környéken.

 

Újabb magyar rendőri egységek indulnak Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába

Lezárják a forgalmi sávot a Rigó utcáról a Borzán Gáspár utca irányába

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek