Debrecen
2021-09-06

Befejeződött az útépítés a debreceni Paprika utcában

Befejeződött az útépítés a Paprika utcában. A részletekről Pósán László országgyűlési és Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő a helyszínen számolt be 2021. szeptember 6-án.

Amint azt Komolay Szabolcs elmondta, ez a beruházás nagyon fontos állomása a Kertségi Fejlesztési Programnak is. A város önkormányzata úgy gondolkodik, hogy a rendelkezésére álló saját vagy európai uniós forrásokat úgy osztja el, hogy azok Debrecen minden területén egyenletes módon tudják a fejlesztéseket szolgálni. Ez jellemezte a források tervezését ebben az esztendőben is. Az útépítésre már nagyon régóta váró a Paprika utcán önkormányzati saját forrás – 31 millió forint – felhasználásával 290 méter hosszan, 3,5 méter szélességben épült ki az aszfaltburkolat, két oldalt útpadkával, s az út egyik oldalán csapadékvíz-elvezetést szolgáló szegéllyel. A kapubejárókat a lakók kérésének megfelelően alakították ki. A Paprika utcában eddig jelentős gondot okozott a csapadékvíz-elvezetés, mely e beruházás révén – a korábbinál nagyobb csapadékvíz-elvezető kapacitás kiépítésével – remélhetőleg megoldódott. A Paprika utcát magában foglaló városrész – a Lencz-telep – dinamikusan fejlődő része Debrecennek, s szükség van a Paprika utcaihoz hasonló fejlesztésekre. Amint azt Komolay Szabolcs elmondta, a remények szerint a Köszméte és a Ribizli utca is még ebben az évben aszfaltburkolatot kaphat. Ezzel a Lencz-telep úgynevezett „régi részén” – a Pohl Ferenc és az Árnyas utca kivételével – teljes lesz az utcák aszfaltozása.

Pósán László országgyűlési képviselő kiemelte, hogy Debrecen önkormányzata ebben az esztendőben összesen 1,7 milliárd forintot szán lakossági kezdeményezés alapján összesen 27 utca aszfaltozására, valamint a hozzájuk kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések – például a csapadékvíz-elvezetés – megvalósítására. Az ilyen fejlesztésekre váró utcák legtöbbjében a legnagyobb nehézséget az okozza, hogy nagyon szűkek. A megfelelő terület biztosítása igényli a lakosok együttműködését, azt, hogy az útépítés céljára telkeikből bizonyos mennyiségű területet átengedjenek. Ez az együttműködés azonban gyakorta nem zökkenőmentes, ami akár évekkel, évtizedekkel is hátráltathatja egy-egy tervezett fejlesztés létrejöttét. Ezért Pósán László azt kérte az érintett utcák lakóitól, hogy legyenek egymással szolidárisak, s pozitív hozzáállásukkal segítsék a lakóközösségük számára fontos, közérdekű beruházások megvalósítását. S legyenek figyelemmel arra is, hogy egy-egy ilyen beruházás az egész város infrastrukturális fejlettségének szintjét is befolyásolja, mert új utakat csak ott lehet építeni, ahol már meglévőkhöz lehet csatlakozni.

A Paprika utcában egyébként a fejlesztés nyomán egyirányú forgalmi rendet alakítottak ki a Pohl Ferenc utca irányából a Monostorpályi út irányába.                

Szünetelni fog az ivóvíz szolgáltatás

Kétmilliárdos útfelújítás Bajót és Nyergesújfalu térségében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek