Debrecen
2021-08-31

Tanszercsomagokat adományozott a Karitatív Testület

A korábbi évekhez hasonlóan a Debreceni Karitatív Testület immár hatodik alkalommal hirdette meg jótékonysági tanszergyűjtő akcióját.

A testület fő célkitűzése, hogy segítséget nyújtson azoknak a családoknak melyek számára az iskolakezdés jelentős többletterhet jelent. Ahhoz, hogy minél több debreceni családnak tudjanak segíteni, a testület önkéntesei három helyszínen fogadták a lakosság felajánlását augusztus 2. és 22. között. 

A tanszergyűjtési akcióhoz csatlakozott a DVSC Schaeffler kézilabdacsapata, a DVSC labdarúgócsapata, a DVSC Kézilabda akadémia valamint a DVSC Labdarúgó Akadémia, a British Telecommunications, valamint a Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft is. A gyűjtésen túl a testület a Debrecen Város Segélyalapba befolyt összegből idén 1,5 millió forint értékben szerzett be tanszercsomagokat. 

A támogatók valamint az önkormányzat jóvoltából idén 550 iskolás korú, rászoruló gyermek részesülhet tanszeradományban. 

A csomagokat az érintettek a mai napon vehették át, az átadásban segített Kósa Lajos és Pósán László országgyűlési képviselők, Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, valamint Orosz Ibolya Aurélia, Debrecen Megyei Jogú Város Család- és Gyermekjóléti Központjának vezetője. 

A gyűjtési akció során kapott tanszercsomagok Debrecen Megyei Jogú Város Család-és Gyermekjóléti Központja, valamint a tagszervezetek koordinálásával kerülnek el a rászoruló családokhoz. Ezen felül pedig a testület tanszercsomagokat juttat el a tanyavilágban élő hátrányos helyzetű gyermekeknek is, továbbá képviselői meglátogatják és tanszeradományokat adnak át a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ debreceni székhelyű lakásotthonaiban élő, valamint a DMJV Gyermekvédelmi Intézménye által gondozott hátrányos helyzetű gyermekeknek. 

Franciaországban idén megugrott a borexport, de rekordalacsony lesz a termelés

Jövő pénteken fogadjuk a Gyirmótot

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek