Debrecen
2021-08-18

Az ittas utas elrántotta a kormányt, azért a gépkocsi az árokba hajtott

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat az ellen a fiatal nő ellen, aki a barátja által vezetett autó kormányát hirtelen elfordította, amelynek következtében a jármű kidöntött egy jelzőtáblákat tartó oszlopot, majd az árokba csapódott.

2021. június 20-án hajnali 2 óra körüli időben a vádlott a barátja által vezetett személygépkocsi jobb oldali első ülésén tartózkodott utasként, ő is és barátja is ittas állapotban volt, a biztonsági övet az utas nem használta.

 

A vádlott barátja a személygépkocsival Polgár belterületén közlekedett és azt megelőzően a barátnőjével összeszólalkozott, közöttük vita alakult ki. A feldühödött, ittas vádlott ekkor hirtelen megfogta az autó kormányát és azt jobbra rántotta. A gépkocsi vezetője a hirtelen tett kormánymozdulatot követően nem tudta az úttesten tartani a járművet, az jobbra sodródni kezdett, kidöntött egy közlekedési jelzőtáblákat tartó oszlopot, majd az útmenti árokban állt meg.

 

A vádlott cselekménye következtében személyi sérülés nem történt, azonban a betonoszlop és a gépjármű jelentősen megrongálódott.

 

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

 

Az autót vezető sofőr ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt külön büntetőeljárás indult.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Nem kizárt, hogy amerikai diplomaták augusztus 31. után is Kabulban maradhatnak

Elkerülheti a bírósági felelősségre vonást a sárrétudvari férfi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek