Debrecen
2021-08-12

Újabb ifjú légi akrobaták a Debreceni Állatkertben, tovább bővül az Állatok akcióban program!

Nem sokkal a zöldszárnyú arafiókák bemutatása után a Debreceni Állatkert a sárga-kék arák háza tájáról is örömhírrel szolgálhat, miután a napokban két egészséges utód bújt elő a biztonságot nyújtó odúból, ahol szüleik nevelték őket az elmúlt mintegy három és fél hónapban. A papagájsoron már megtekinthető fiókákkal együtt immár 15 egyedet számlál az intézmény jelenlegi, valaha volt legnépesebb arapapagáj-állománya.

A Dél- és Közép-Amerika esőerdőiben és szavannáin őshonos sárga-kék ara (Ara ararauna) rokonaihoz mérten is impozáns küllemű, köszönhetően nagy termetének és összetéveszthetetlen színezetének. Igen értelmes és jól tanítható, ugyanakkor rendkívül érzékeny, sok gondoskodást és játékot igénylő faj – erről a Debreceni Állatkert látogatói testközelből is meggyőződhetnek az arák napközbeni rendszeres tréningje vagy a pénteki Esti séták során. Újdonság, hogy e karizmatikus madarak szerelmesei immár az intézmény új, tematikus fotófala előtt is megörökíthetik az intézményben szerzett élményeiket. Sőt, az Állatok akcióban program keretében 600 Ft-os fotójegy megváltásával akár közös képet is készíthetnek velük holnaptól a főszezonban minden nap 11:00-11:20 és 14:00-14:20 között.

A fajt a természetben élőhelyének pusztulása és a nagymértékű illegális kereskedelem egyaránt veszélyezteti, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján és a washingtoni egyezmény (CITES) II. mellékletében.

Gól csúcstalálkozó? Két sok találatot szerző gárda csap össze Pakson

Olasz egészségturisztikai gyakorlat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek