Debrecen
2021-08-11

Klasszikusok Éjszakája Debrecenben

Immár harmadik alkalommal tölti meg komolyzene Debrecen éjjeli belvárosát a Kodály Filharmónia szervezésében augusztus 15-én.

Ingyenes programokkal várják a debrecenieket a Klasszikusok Éjszakáján, ahol többek között fellép Vigh Andrea Liszt-díjas hárfaművész a Kodály Filharmonikusok közreműködésével, valamint nagykoncertet ad a főtéren Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész.

Puskás István, Debrecen város kulturális ügyekért felelős alpolgármestere ismertette, hogy Cziffra György világhírű magyar zongoraművész születésének 100. évfordulóját Magyarország hivatalos Emlékév keretei között ünnepli, valamint az UNESCO nemzetközi szervezete is felvette a közösen ünnepelt évfordulók sorába. A Cziffra György-emlékév programjai Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész művészeti vezetésével egyedülálló szakmai összefogás keretei között valósulnak meg itthon és külföldön, számos hazai és külföldi partner áll társszervezőként az események mellett. Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy az Emlékév egy hangversenye Debrecenben valósul meg, mellyel egyszerre emlékezhetünk nemzeti kultúránk fontos alakjára, aki egyben a 20. századi egyetemes kultúra fontos szereplője is. Kiemelt helyen, kiemelt időszakban zajlik a koncert, mely látogatására, ezzel a közös ünneplésre minden debreceni polgárt invitált.

A programokról részletes tájékoztatást a kodalyfilharmonia.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Lencse a szuperszámítógépben

Csúcstechnológiával a vadlovakért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek