Debrecen
2021-07-27

Színes programok várják a gyermekeket a debreceni nyári gyermekfelügyelet alatt

A Debreceni Karitatív Testület önkéntesei és tagszervezetei az elmúlt évekhez hasonlóan idén is részt vesznek Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye által szervezett nyári gyermekfelügyelet lebonyolításában.

A gyermekeket egész napos, tartalmas és változatos programokkal várják a Gyermekvédelmi Intézmény szakemberei és a Testület tagszervezetei, ahol fontos szerepet kap a játék, a mozgás, az új ismeretek, tapasztalatok szerzése. A gyermekek kedden a Nagyerdei Kultúrparkban tölthettek el egy délelőttöt, ahol Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület Társelnöke köszöntötte őket.

 

Széles Diána alpolgármester elmondta: Debrecen gondoskodó város, ami az év minden napján gondoskodik a debreceniekről. Így a nyári időszakban is fontos, hogy a gyermekeinkről úgy gondoskodjunk, hogy élményként éljék meg ezt a 8 hetet. Az alpolgármester hozzátette: a Karitatív Testület azért kapcsolódott be a gyermekfelügyeleti szervezésbe, mert nagyon sokszínű, nagyon sok civil szervezet a tagja, idős önkéntesektől kezdve a fiatalokig és mindenki máshogy viszonyul a gyermekekhez, így nagyon szoros kapcsolat alakul ki a generációk között.

 

Farkas Ágnes, Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézményének vezetője elmondta még, hogy a gyermekek egy része olyan hátrányos helyzetű családból érkezett, akik helyzetükből kifolyólag nem tudnák biztosítani a szabadidő hasznos eltöltését. Épp ezért ezek a gyermekek itt jutnak hozzá azokhoz az élményekhez, amelyek gazdagítják őket és a személyiségüket, azáltal, hogy tanulnak és barátokat szereznek.

 

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke kihangsúlyozta: a Karitatív Testület 33 civil szervezetet tömörít magában. A tábor ideje alatt, egészen augusztus 19-ig, 23 szervezet bevonásával csaknem 90 alkalommal szervez színes programokat. A Testület közreműködésével a táborban résztvevő gyermekek egy alkalommal Hármashegyaljára kirándulhatnak a Zsuzsi vonattal, megnézhetik a Pásti utcai ortodox zsinagógát és két alkalommal látogathatnak el a Nagyerdei Kultúrparkba.

 

Nagy Gergely Sándor, a Nagyerdei Kultúrpark ügyvezető igazgatója kiemelte: a szaktáborok mellett figyelmet szentelnek azoknak a városi táboroknak és táborozóknak, akik évről évre ellátogatnak hozzájuk. A Debreceni Állat- és Növénykert idén a valaha volt legnagyobb gyűjteménnyel köszöntheti a városi táborozókat.

 

A nyári gyermekfelügyelet megszervezését Debrecen Önkormányzata több mint 12 millió forinttal finanszírozza. A Debreceni Karitatív Testület ehhez pluszban járul hozzá az általa 1,5 millió forint saját forrásból szervezett programokkal.

 

Nem alkotmányellenes a vasárnapi boltzár

Megszűnik az elviteles vagy házhoz szállított ételek és italok kedvezményes áfája

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek