Debrecen
2021-07-02

Jó ütemben halad a Zöld Város Program a Sóház városrészen

Elkészült a Késmárk utcai játszótér melletti kondipark és a pergola. Folyamatban van a sporteszközök és a játszótéri elemek telepítése valamint hamarosan elkészül a parki sétányok kialakítása is.

A korábbi állapotokhoz képest jelentős megújulás történt a Sóház városrészben, ami a fiatal családok számára vonzó célponttá válhat – hangsúlyozta Pósán László országgyűlési képviselő. Hozzátette: hamarosan elkészül a játszótér, ahová a közelben lévő Benedek Elek Általános Iskolából is gyakran átjöhetnek majd játszani a gyerekek.

A Zöld Város Program tíz városrészt érint Debrecenben. Ebből kilenc olyan, ahol lakótelepi környezetben élnek az emberek. A Zöld Város Program ezen lakótelepeknek a zöldítését, szebbé és otthonosabbá tételét jelenti az ott élők számára. Eddig több, mint 110 ezer négyzetméternyi zöldterület újult meg, és mire a teljes program elkészül, több mint 260 ezer négyzetméter zöldfelület újul meg Debrecenben. Jelenleg a Sóház mellett a Tócóvölgyben és az Újkertben is zajlanak a munkálatok. Öt helyszínen – a Libakertben, a Sestakertben, a Dobozikertben, a Vénkertben és a Belvárosban – befejeződött a munka. A Petőfi tér és a Tócóskert fejlesztése pedig még idén elkezdődhet.

A Sóház városrész Debrecen egyik legrégebbi lakótelepe, amely az 1960-as években épült.

A projekt jelenleg nyolcvan-kilencven százalékos készültségi állapotban van. A zöld növényzet, cserjék, fák telepítése, a parki sétányoknak az elkészítése is ebben a készültségi fázisban van. Az utcabútorok, kerékpártárolók kihelyezésre kerültek, 12 térfigyelő kamera telepítése van még hátra – mondta el Hetei József önkormányzati képviselő. Aki kiemelte: ennek a projektnek része volt az Alkotmány utca mintegy 100 méterének aszfaltozása, ami régi vágya volt az itt élőknek, hogy a közlekedés egyszerűbb, kényelmesebb és biztonságosabb lehessen. o

 

A TOP-6.3.2-16-DE1-2017-00001 azonosítószámú „A Sóház gazdaságélénkítő környezeti megújítása” elnevezésű projekt 141 millió forint európai uniós és mintegy 32 millió forint önkormányzati forrásból valósul meg.

 

A belföldi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma elérheti a 30 milliót

Újabb könyvkölcsönző automatákat adott át a Méliusz Juhász Péter Könyvtár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek