Debrecen
2021-07-01

Érdemes lesz Debrecenbe látogatni augusztusban

Debrecen augusztusban tartalmas és változatos programokkal színesíti a nyarat a turisták és az itt élők számára. Megrendezik a Debreceni Bor-és Jazznapokat, a Debreceni Virágkarnevált és egy teljesen új programsorozatot, az I. Debreceni Ünnepi Játékokat is, melyek mind-mind hangulatos és emlékezetes élményeket ígérnek.

A programok tervezésekor továbbra is fő szempont a biztonság és az aktuális járványhelyzetnek megfelelő lebonyolítás, így lesznek olyan rendezvények, amelyek védettségi igazolvánnyal látogathatóak. 

A Debreceni Bor-és Jazznapok a Nagyerdő szívében, a Békás-tó partján augusztus 5-8 között, négy napon keresztül várják a legszebb magyar borok és a jazz zene szerelmeseit. Idén 4 színpadon több, mint 61 jazzformáció, 286 magyar muzsikus és közel 60 pincészet borkínálata gondoskodik a hangulatról. Exklúzív borkóstolók kereteiben megkóstolhatják a látogatók Debrecen Város Borait, illetve a nyertes pincészetek borászaival is találkozhatnak. A rendezvényen a védettségi igazolvány kötelező! 

Idén a Virágkarnevál kiköltözik a Nagyerdőre és ott teremtik meg az igazi fesztiváli hangulatot. A "Kultúra, Közösség, Kapcsolódás" tematikában a Nagyerdei parkban, az Egyetem téren, a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, a Debreceni Vidámparkban augusztus 12 és 22 között várják a közösséget. 

A virágkocsikat augusztus 20-án a Nagyerdei körút stadion felőli részén állítják ki, majd augusztus 21 és 22-én a Kossuth téren találkozhatunk velük. 

A Debreceni Kultúrparkban, az ország első vidéki állat- és növénykertjében augusztus 15-22. között tartják a X. Galiba Gyermekfesztivált. A nemzeti értékek jegyében, a magyar népmesék rajzfilmsorozataiból ismert mesefigurákból, illetve a Hungarikumokból merítenek ihletet a közösségi díszítés résztvevői. 

Kilenc napon keresztül, augusztus 13 és 21. között ismét megnyitja majd kapuit a Cseh Sörterasz a Nagyerdőben, ahol finomabbnál-finomabb cseh söröket kóstolhatunk meg. A Sörteraszt, hasonlóan a vendéglátóhelyek teraszaihoz, védettségi igazolvány nélkül is lehet látogatni. 

Havasi Balázs világhírű zeneszerző-zongoraművész augusztus 18-án mutatja be Pure Piano című koncertjét a Nagyerdei Szabadtréi Színpadon.

Vadonatúj programsorozat indul útjára augusztus 12 és 20 között, az I. Debreceni Ünnepi Játékok néven, mely a belvárosban kínálja a kultúrális élményeket a zene és színház kedvelőinek. A Régi Városháza hangulatos kertjében esti koncertek lesznek, a Főtéren pedig több monumentális produkció is lesz, például augusztus 13-án este 8 órától a Csíksomlyói Passió, augusztus 17-én fél 9től pedig a Bánk Bán. 

 

Szombaton ismét megrendezik a tiszacsegei halászléfesztivált

Koroknai Máté is megszerezte az olimpiai kvótát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek