Debrecen
2021-06-26

Az NK oktatói az egészséges életért

Ismert tény, hogy az egészséget leginkább az egészségmagatartás határozza meg.

A gyermekek mozgásfejlődésének neurológiai vonatkozásairól, valamint a gerincproblémákkal küzdők állapotát segítő tornagyakorlatokról készítettek videó-előadásokat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karának oktatói a Debreceni Alapellátó és Egészségfejlesztési Intézet pályázatának részeként.
Zsuga Judit, a Népegészségügyi Kar (NK) dékánja szerint a pályázat kiváló lehetőséget adott a karnak arra, hogy egyrészt felhívják az emberek figyelmét bizonyos egészségügyi problémákra, amelyekre aztán megoldási lehetőségeket is kínálhatnak a szakemberek.

- Ismert tény, hogy az egészséget leginkább az egészségmagatartás határozza meg. Az, hogy milyen döntéseket hozunk az egészségünkkel kapcsolatban. Első lépésként az egészségüggyel kapcsolatos ismereteket kell elsajátítani, ebben a karunk szerepvállalása kiemelkedő jelentőségű. Amíg a lakosság nem rendelkezik megfelelő szakmai forrásból származó tudással, nem biztos, hogy megalapozott döntéseket tudnak hozni az egészségük hosszú távú megőrzése érdekében. Éppen ezért a Népegészségügyi Kar több fórumon is támogatja a lakossággal való folyamatos szakmai kapcsolattartást – nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak a Népegészségügyi Kar dékánja.

Átadták az életműdíjakat

Ötmillió megtekintés felett a munka.hu oldal

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek