Debrecen
2021-06-23

Közös kezdeményezés a környezetvédelem jegyében

A 2021-ben 120 éves fennállását ünneplő Richter Gedeon Nyrt. társadalmi felelősségvállalásának részeként Debrecen Megyei Jogú Város önkormányzatával közösen telepít parkot Debrecenben. A hosszú távú kezdeményezés célja, hogy a vállalat ezzel a szimbolikus lépéssel is tegyen a helyi környezet védelméért, színvonalának emeléséért. A telepítésre 2021. június 23-án került sor az Alma mater ligetben.

Az eseményen részt vett Papp László, Debrecen polgármestere, Pósán László országgyűlési képviselő és Mile Attila, a Richter Gedeon Nyrt. Debreceni Biotechnológiai telephely vezetője.

Nagyon örülök annak, hogy a diákok részéről érkezett egy olyan kezdeményezés, amely itt, a debreceni képzőközpont oktatási épületei mellett lévő területet fogja átalakítani a jövőben – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

A Richter Gedeon Nyrt. támogatásával most 68 japán díszcseresznyefa kapott helyet a Vágóhíd utcai felüljáró és Budai Ézsaiás utca közötti parkban. A gyógyszercég ezzel szeretné jelezni a következő generációknak, hogy az oktatás támogatása kiemelten fontos marad a jövőben is.

Pósán László országgyűlési képviselő kiemelte: Debrecenben soha nem hirdettek klímavészhelyzetet, ellenben rengeteg fát már eddig is elültettek.

Ennek a hosszú távú kezdeményezésnek a célja, hogy ezzel a szimbolikus eseménnyel hozzájáruljunk a környezetünk fenntartásához, fejlesztéséhez és a zöldterület növeléséhez Debrecenben - hangsúlyozta Mile Attila a Richter Gedeon Nyrt. Debreceni Biotechnológiai telephely vezetője.

A mostani akció mellett folytatódik a 10.000 fát Debrecenbe program, aminek keretében eddig 3400 kertészeti facsemete került elültetésre. Az önkormányzat idén összesen 163 millió forintot fordít faültetésre.

Újabb játékossal bővült a keretünk

Csökkent az új családi házak értékesítése az Egyesült Államokban májusban is

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek