Debrecen
2021-06-10

Közösségi élet a tócóskerti lakótelep déli részén

Ezzel a címmel nyílik helytörténeti fotó- és dokumentumkiállítás a Szent Család római katolikus templomban (Debrecen, Holló László sétány 1.) 2021. június 11-én 15 órakor a Méliusz Juhász Péter Könyvtár szervezésében.

Köszöntőt mond Kálmán József plébános, megnyitja Fekete József, a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium igazgatója. Közreműködik Repka Sára operaénekes, kíséri Sárosi Dániel orgonaművész.

A kiállítás a lakótelep történetét, az itt működő intézményeket, szolgáltatásokat mutatja be. A Holló László Emlékház kapcsán fotók, dokumentumok segítségével ismerkedhetnek meg a látogatók a debreceni festő életével, alkotásaival.

A tárlat anyagát a helytörténeti gyűjtemény anyagából és a lakosok által felajánlott fotókból válogatta és szerkesztette Nagyné Marton Andrea, a részleg munkatársa.  Az eseményekhez kapcsolódva az érdeklődők helytörténeti kvízt is kitölthetnek, a megfejtők között könyveket sorsolnak ki.

A program a TOP-6.9.2-16-DE1-2017-00004 Helyi közösségfejlesztés Debrecen3 városrészen című pályázat keretében valósul meg. A pályázat célja a helyi identitás erősítése, a városrészben működő közösségek létrejöttének segítése, működésük támogatása.

A kiállítás 2021. július 2-ig látogatható a templom nyitvatartási idejében.

 

MI: új irányok az ápolásban

Nemzetközi konferencia a BTK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek