Debrecen
2021-06-07

Debreceni Szakképzési Centrum – Pedagógusnapi díjátadó

Pedagógusnap alkalmából legkiválóbb dolgozóinak munkáját díjazta a Debreceni Szakképzési Centrum. A június 7-i ünnepségen a szakképzési centrum 14 munkatársa és egy tantestülete részesült elismerésben.

A Debreceni Szakképzési Centrum életében már hagyomány, hogy a feladatukat kiemelkedően végző dolgozók és oktatók munkáját a tanév végén egy díjátadón köszöni meg a centrum vezetése.

A hétfői ünnepségen Hámori Éva főigazgató asszony köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, az eseményen azon kollégákat díjazzák, akik a szakképzés, az oktatás-nevelés terén kimagasló, értékteremtő munkát végeznek.

„Ugyan ma csak néhány kollégát tudunk elismerni, de a pandémia ebben a tanévben olyan helyzetet teremtett, amelyben mindenki bizonyítani tudott. Az elismerés szava őket is illeti” – hangsúlyozta a főigazgató. Hozzátette, a tanév során az iskolák arra törekedtek, hogy hatékonyan készítsék fel a diákokat az érettségi, az ágazati és a szakmai vizsgákra. Örömmel látták, hogy a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket a kollégák hatékonyan alkalmazták, rögzítették óráikat, csoportos feladatokat adtak a diákoknak, megosztották egymással a jó gyakorlatokat.

„Június első hétvégéje 1952 óta ünnep. A pedagógusokat köszöntjük, akik talán a világ legszebb hivatását választották. Megtalálni a közös hangot, élményeket adni, felelősséget vállalni a diákok jövőjéért szép küldetés. A mai napon elismeréssel és büszkén adunk át díjat azoknak, akik munkájukkal, példamutató magatartásukkal maradandót alkottak. Ők diákjaik számára nemcsak oktatók, hanem a legtöbb esetben példaképek is” – mondta a főigazgató.

Tirpák Zsolt kancellár úr az ünnepségen arról beszélt, hogy a szakképzési centrum közösségében a hétköznapok lendületében egyre több feladat várja a kollégákat. Az oktató és nem oktató közösség tagjai lelkiismeretesen, kiváló eredménnyel végzik munkájukat a nagy cél, a szakképzés iránti elkötelezettség megvalósulása érdekében.

„A nagy feladatok között időről időre megállunk és mérleget vonunk, a feladataikat kiemelkedően végzők elismerését díjakban is megörökítjük. A mai nap a DSZC dolgozóinak és oktatóinak elismeréséről és köszönetnyilvánításról szól. Köszönet illeti az egész közösséget, amelyen belül 14 kollégának személyesen és díjban is elismerjük kiemelkedő teljesítményét” – mondta a kancellár. Hozzátette: „a DSZC közössége – követve a szakképzés 4.0 stratégiáját – kiemelkedő munkát végzett annak érdekében, hogy a hozzánk jelentkező diákok sikeres életpálya lehetőségként tekintsenek a szakképzésre. A pályaorientáció, a színvonalas szakmai munka a mindennapok legfontosabb értékei. A tanulók számára vonzó iskolai környezet, a tiszta és igényes iskolai terek sok-sok kolléga lelkiismeretes feladatvégzését tükrözik. Oktatóink eredményes munkáját a közösség egésze segíti. A magas színvonalú oktatói és dolgozói elkötelezettség a Debreceni Szakképzési Centrum egyik legfontosabb ismérve. Ez az odaadás, hivatástudat nem marad eredménytelenül, hiszen évről évre egyre több tanuló jelentkezik a szakképzésbe és egyre inkább jellemző, hogy a nálunk végzett diákok a szakmájukban helyezkednek el és sikeresek a választott munkájukban, hivatásukban. Köszönet és hála illeti ezért a kollégáinkat.”

 

Díjazottak névsora:

Több évtizedes vezetői és oktatói munkája eredményeként elismerésben részesült

Lilik István, a Debreceni SZC Irinyi János Technikum igazgatója

 

A Debreceni Szakképzési Centrum kiváló oktatója elismerésben részesült

Bálintné Bohács Anikó, a Debreceni SZC Brassai Sámuel Műszaki Technikum oktatója

Varga Sándor, a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum oktatója

Kádár István, a Debreceni SZC Kreatív Technikum oktatója

Molnár Péter, a Debreceni SZC Irinyi János Technikum oktatója

Molnár Zsolt József, a Debreceni SZC Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola oktatója

Gál Judit, a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum oktatója

A Debreceni Szakképzési Centrum kiváló dolgozója elismerésben részesült

Papp József, a Debreceni Szakképzési Centrum, Központi Munkaszervezet – Szakképzési Osztály munkatársa

Ráczné Bégányi Mária, a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari

Technikum és Szakképző Iskola munkatársa

Miklós Gáborné, a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikumának munkatársa

Váradi István, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikumának munkatársa

 

A szakképzés népszerűsítésében elévülhetetlen érdemeket szerzett

Deli Antal, a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola munkatársa

Kovács Szandra, a Debreceni Szakképzési Centrum munkatársa

Nagyházi István, a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum munkatársa

 

A 2020/2021-es tanévben kiemelkedő szakmai és pedagógiai munkát végzett nevelőtestület

Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikuma

A tantestület nevében a díjat Nagyné Pálinkás Anikó igazgató asszony vette át.

Fotó: https://www.facebook.com/dszchu/photos

Két magyar érem a limasszoli karatés ifjúsági világkupán

„Zenedobozra” pályázhatnak a debreceni fiatalok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek