Debrecen
2021-06-02

Börtönbüntetésre ítélték a debreceni szatírt

A férfi 5 nőt zaklatott 2019. szeptembere és 2020. márciusa között.

Többrendbeli szeméremsértés miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki több nőt is zaklatott Debrecen utcáin. Az akkor 23 éves férfi még 2019. szeptemberében a Csapó és Liszt Ferenc utca kereszteződésében elkezdett követni egy nőt, akinek szeméremsértő kijelentéseket tett és közben ruházatán keresztül megfogta a nemi szervét és elkezdte kigombolni a nadrágját. A vádlott cselekedetét azért hagyta abba, mert rászólt egy férfi, aki éppen arra sétált. Ugyanezen a napon este a Csapó utcán szemelt ki magának egy nőt a vádlott, aki szeméremsértő módon magához nyúlt.

Tavaly január 1-jén a férfi a 2-es villamoson is zaklatott egy nőt, leült a sértett közelében lévő ülések egyikére, majd a nadrágján keresztül megfogta a nemi szervét. A nő ezt látva átült egy másik ülésre, azonban a férfi követte őt és továbbra is szeméremsértő módon viselkedett. A férfi végül a villamoson nemi vágyának kielégítése céljából a sértett előtt magát mutogatta és önkielégítést végzett. 

Pár nappal később a vádlott egy az utcán sétáló nőt szemelt ki magának, aki előtt a nadrágját lehúzta és a nemi szervét mutogatta. A sértett gyorsan a gépkocsijához szaladt és elhajtott a helyszínről. Tavaly márciusban aztán ismét az egyik debreceni villamoson zaklatott egy nőt a vádlott.

A Debreceni Járásbíróság korábban 2 év börtönbüntetésre ítélte a férfit, amit kedden a Debreceni Törvényszék helybenhagyott, így az ítélet jogerőre emelkedett. A törvényszék súlyosító körülményt értékelte a büntetés kiszabása során a többszörös halmazatot és a vádlott visszaesői minőségén túli büntetett előéletét is. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi kóros elmeállapotú, ami enyhe fokban korlátozta a cselekménye társadalomra való veszélyességének felismerésében és az annak megfelelő magatartás kialakításában.

 

Új párral indul a nők között címvédő Vecsey Fanni

Ha Campus Fesztivál akkor Egyetem tér

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek