Debrecen
2021-05-27

Könnyebb lesz az áthaladás a Kartács utcánál

A Debrecen 2030 Program keretében a Kartács utca - Móricz Zsigmond út - Dóczy József utca - Békessy Béla utca csomópontjában kapacitásnövelő beavatkozást valósít meg az önkormányzat a kereszteződés áteresztőképességének javítása céljából.

A munkálatokról Balázs Ákos alpolgármester, valamint Bordásné Gyuris Katalin és Majer Tamás önkormányzati képviselők számoltak be a helyszínen 2021. május 27-én.

Mint azt Balázs Ákos alpolgármester elmondta, ez a csomópont igen nagy forgalmat bonyolít le. Igen sokan tartanak a Móricz Zsigmond út felől a Kartács utca irányába, ami gyakran okoz torlódást. Az átalakítás nyomán a Móricz Zsigmond úti ágon a jelenleg meglévő egyenes-jobbra sávból csak jobbra lehet majd kanyarodni a Kartács utca felé. Ugyanakkor a belső, balrázó sávból egyenes-balra sávot alakítanak ki, így onnan egyenesen a Békessy Béla utca, balra pedig a Dóczy József utca irányába lehet majd tovább haladni. Ebben a sávban sávszélesítés is lesz. Kiegészítő közlekedési lámpákat is kihelyeznek, az új forgalmi rendhez igazítják a lámpák programozását és az útburkolati jeleket is. A beavatkozás eredményeképpen a csomópont áteresztőképessége akár 20 százalékkal növekedhet, ezzel csökkenhet a terület környezeti terhelése, ami javítja az itt lakók mindennapjait. A beruházás költsége megközelítőleg 8.000.000 forint, melyet az önkormányzat saját forrásból finanszíroz.

Bordásné Gyuris Katalin önkormányzati képviselő többek közt azt hangsúlyozta, hogy a város igyekszik a lakossági igényekre, észrevételekre, tapasztalatokra reflektálni a közlekedésszervezés területén is. Kiemelt cél, hogy az újkertiek reggelente mihamarabb eljuthassanak a munkahelyükre, s este mihamarabb hazaérjenek. Ezt szolgálja ennek a csomópontnak és a közelben a Böszörményi út és a Békessy Béla utca kereszteződésében egy jobbra kanyarodó sáv építése is.

Majer Tamás önkormányzati képviselő néhány más olyan közelmúltbeli, illetve jelenleg zajló beruházást is megemlített, melyek szintén könnyítik a városnak ezen a részén élők, dolgozók közlekedését. Így szót ejtett a Pallagi úti és az Egyetem téri körforgalmak megvalósításáról, valamint a Bem tér környezetében folyó munkálatokról is.

A kivitelező „Zöldfény” Lámpatelepítő és Szerviz Kft. az úttestet érintő munkát 2021. május 27-én kezdte meg, s ez az időjárástól függően várhatóan két hetet vesz majd igénybe. A kivitelező arra törekszik, hogy a forgalmat lehető legkisebb mértékben zavarja. Kérjük az erre járókat, hogy a csomópontban az ideiglenes forgalmi rendnek megfelelően, rendívül körültekintően közlekedjenek!

Letörte a sorompő csapórúdját, majd elhajtott

Már 24 ezer embert oltottak be a honvédségi oltóbuszokon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek