Debrecen
2021-05-25

Holnap kezdődik a DESZK@ Digital

A Csokonai Színház kortárs drámákat felvonultató tavaszi fesztiválja rendhagyó módon olyan színházi produkciókkal várja a közönséget, amelyek a járványhelyzetben eleve digitális platformra készültek vagy arra adaptálódtak. A szervezők olyan előadásokat válogattak a május 26-tól 29-ig tartó eseményre, amelyek különböző módokon járják be a digitális és az online tér adta kreatív lehetőségeket. A digitális produkciókat óriás kivetítőkön nézhetik meg az érdeklődők a Nagyerdei Stadion füvén.

A szervezők kertszínházba hívják a DESZKA rajongóit, babzsákokra, székekre, plédekre telepedve, a társulatok személyes jelenléte nélkül teremtve színházi miliőt a szabad ég alatt. Rossz időjárás esetén szintén a Stadionban, fedett helyen zajlanak majd a programok.

Holnap este a Csokonai Színház Hamlet előadásával kezdődik az idei fesztivál. A rendhagyó DESZKÁ-ra, a digitális produkciók között meghívást kapott az Örkény István Színház Kiváló dolgozók című előadása, a Trafó produkciója, a Levél Anyámhoz, amelyben Fekete Ádám író-rendező saját képernyőjét osztja meg a nézőkkel, a Nagyváradi Szigligeti Színház Y című ifjúsági előadása, valamint a k2 Színház abszurd és melankolikus bemutatója, a Búcsúkoncert is.

A DESZKA szakmai programjának fontos pillére a Színházi Dramaturgok Céhe által szervezett, Nyílt Fórum elnevezésű drámafejlesztési program. A Nyílt Fórum keretében hat fiatal kortárs magyar drámaírót lát vendégül a DESZK@ Digital: Bognár Pétert, Dóka Pétert, Lesi Zoltánt, Maros Andrást, O. Horváth Sárit és Szilágyi Eszter Annát.

A fesztivál május 27-e és 29-e között minden este szakmai beszélgetéssel zárul a Nagyerdei Stadionban.

Jegyek a Csokonai Színház jegypénztárában válthatók.

Kondás Elemér

Csokonai Színház

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek